MEDYABAR.COM -
Eczanelerde ilaç bulunmaması ve bulunamayan ilaçlara her gün yenisinin eklenmesi sorununa çözüm olarak hayata geçirilen uygulamalardan ilki, ilaç fiyatını belirleyen euro değerinin yüzde 36,77 artırılması oldu.
Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, tüm ilaçlara yüzde 36,77 zam geldi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, söz konusu düzenlemeyle ilaç fiyatlarında şubat ayında yapılması planlanan "güncellemeyi", sektörün tedarik, üretim ve planlamalarına destek olmak amacıyla öne çekmiş oldu.
BİR YILDA YÜZDE 135 ARTTI
Böylece 20 Aralık'ta yapılması beklenen ilaç zammı da erkene çekildi.
Son 1 yılda, ilaç fiyatları toplamda yüzde 135 artmış oldu.
VATANDAŞIN KENDİNİ "TEDAVİ ETTİĞİ" İLAÇLAR DA ETKİLENDİ
İlaç fiyatlarına gelen zam, doktor reçetesine tabi ilaçların fiyatlarını vurduğu gibi vatandaşın baş ağrısı, ateş, nezle, halsizlik gibi durumlarda kendi kendine kullandığı "basit" tabir edilen ilaçları da vurdu.
GRİPİN'İN FİYATI NEREDEYSE 10 KATINA ÇIKTI
Vatandaşın; halsizlik, kırgınlık gibi durumlarda ilk başvurduğu ilaçlardan biri olan, bir dönem bakkallarda bile satılan Gripin; 2022 yılı başında 1.64 TL'ye satılırken güncvel fiyatı 14.07 TL oldu.
Son güncellemeyle birlikte Gripin fiyatının nasıl arttığını özetlemek gerekirse;
Gripinin fiyatı 13 Aralık'ta 3,5 TL, 14 Aralık'ta 10 TL, 15 Aralık'ta ise 14,07 TL oldu.
ANNE BABALARIN EN BİLDİĞİ ŞURUP
Çocuk sahibi ailelerin en çok bildiği ilaçlardan olan Calpol şurupun fiyatı da 74 lira 13 kuruşa çıktı.
Calpol şurup, çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonlarında oluşan ateşi ve ağrıyı azaltmak için kullanılıyor.
TYLOLHOT ARTIK 160 LİRA
Vatandaşın halsizlik vs. gibi durumlarda en çok kullandığı "Tylolhot"ın fiyatı son 3 günde neredeyse iki katına yükseldi.
Yüksek miktarda parasetamol içeren; ağrı kesici ve ateş düşürücü, antihistaminik ve mukozanın şişkinliğini azaltarak tıkanıklıkları gideren dekonjestan özellikleriyle toz halinde satılan Tylolhot, suyla karıştırılarak tüketiliyor.
Tylolhot fiyatı da 13 Aralık'ta 86.90 TL iken; 14 Aralık'ta 117 TL, 15 Aralık'ta 159.39 TL oldu.
Öte yandan vatandaşın en çok kullandığı, bildiği bazı ilaçların fiyatları da şu şekilde oldu:
Parol (20 tablet) - 17.44 TL
Parol (30 tablet) - 25.08 TL
Panalgine - 41.52 TL
Novalgine - 31.04 TL
Vermidon - 30.52 TL
Aspirin (Bebek) - 27 TL
Aspirin (Büyük) - 43.13 TL
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(22)Aaaa - EURO kuru 7 tl den 10 tl ye çıktı ,yani ilaçlar olması gereken fiyatın yarısında hala , uçuyoruz hobaaa
Sakaryalı Emekli - akp demek zam demek bıktı bu millet sizden bir an önce sandık gelmeli yeter cumhuriyetin 100 yılında halkımız sizi gönderecek yeter ba
Veli̇ - UMARIM DAHA DA PAHALANIR. KAFALARI AĞRIYINCA ANLARLAR DURUMU BELKİ !
Teknik54 - Kafaları derken :)
Selo - Uçuyoruz Şahlanıyoruz Avrupa Amerika Asya hatta Dünya bizi kıskanıyor aya köprü yapacağız köprü oylar akepeye
Adda - İnşallah daha pahalılanır. Bunlar iyi günler. Merak ediyorum koyunlar ne düşünüyor.
Spartaküs - İnşallah daha pahalılanır. Bunlar iyi günler. Merak esiyorum koyunlar ne düşünüyor.
Yenicami - Allah bildiği gibi yapsın bunları artık. Söylenecek çok şey varda kim duyacak.
Sakaryadan - :) Avrupa bizi kıskanıyordu
Şimdi dünya bizi kıskanacak
Ne şanslı toplumuz
Kıymet bilmek lazım
Doğalgaz üssü oluyoruz
:ı demek ki zam yolda
İŞTE,, - HANİ NE OLDU MİLLİ ve YERLİ İLAÇLAR YOK MUU ???
Bakişine54 - buda dış güçlerin işiiii, AKP ye oy verenler gelmemiş yorumlara ilgiiiiinç
SEZERDEN1981 - Bomonti’deki SSK İlaç Fabrikası’nı 2005 yılında kapattıklarında Dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ kapatma kararını, “Bizim ilaç fabrikamız olsun diye bir niyetimiz yok” diye savundu. Şimdi ilaçda dışa bağımlılığın bedelini biz ödüyoruz. Piyasayı ilaç firmalarına tek edersen olacağı buydu
Tatar - Olsun Almanya bizi kıskanıyor gerisi önemli değil bakanımız buna da çözüm bulur sıkı giyinin hasta olmayın der belki
Değişik:):):) - almayız gribe falan hap ilaç... :)... hayat pahalı:)... herkes doktora:)...
Bonita - Bugünün İhtiyarları ve orta yaşlıları dünün Genciydiniz. Ne yaptınız?
Bugünün gençlerine sesleniyorum.
Eeey Türk Gençliği...
''Konya uyan artık... ''
Sakarya54 - birdaha hayatta ak pariye oy vermem.bu saatten sonra vereninde ya kişisel menfaati vardır,veya aklından zoru...
Asgarı Ucretli - ne zaman verdın dogru soyle
Ahali - Eskiden ilaç mı vardı.
Toplayın otu motu kaynatın kaynatın için.
Şahin Bey - allah belanızı versin be yeter be yeter
Roman Çocuğu - Hamd olsun
Ahmet - Chp zamanında ilaç bulamıyorduk diyenler Aktarlara kına Almaya davet ediyoruz:)
Boksör Rıza - nerde la o akepeciler
oy istemeye gelmeyin sakın
yok size oy moy
Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.