Daha önce belediyeye vergi borcu olan vatandaşların araçlarına icra takibi başlatmasıyla tartışılan Karasu Belediyesi, borç tahsilatı için yeni yöntemler denemeye devam ediyor.
İlçede yayın yapan karasuhaberleri. com internet sitesinde yer alan haberlere göre Karasu Belediyesi bazı vatandaşlara, "Belediyemizde ödenmemiş borcunuz bulunmaktadır. Gecikme zammının artmaması için ödeme yapmanızı hatırlatır, iyi günler dileriz. Borcunuz ...(değişen miktar)... TL’dir Ödeme anında gecikme hesaplanacaktır" yazılı mesaj attı.
BELEDİYEYE GİDİNCE BORÇ İKİ KATINA ÇIKIYOR
Borcun kaynağına dair açıklama yer almazken, mesajda yazan miktarı ödemek için belediyeye gidenler yeni bir sürprizle karşılaştı.
Mesajda belirtilen "gecikme zammı" da uygulanınca ödenmesi gereken tutar borcun iki katına kadar çıktı.
karasuhaberleri'nin haberine göre Bu da vatandaşın mağduriyetine sebep oluyor. Vatandaşlar, “Uzak köyden geliyoruz ya da cebimizdeki kısıtlı parayla ödeme yapmak istiyoruz. Mesaj olarak neden borcun güncel hali atılmıyor” diyerek tepki gösteriyor.
RAF VE KASA FİYATLARININ UYUŞMAMASI GİBİ...
Kimi vatandaş da “Süpermarketlerde raf ve kasa fiyatının uyuşmamasını gördük de belediye de ilk kez görüyoruz. Belediye süpermarketleri denetliyor belediyenin bu eksiğini kim denetleyecek?” şeklinde ifadeler de kullanarak yetkililerin bu konuda hassasiyet göstermeleri gerektiğine dikkat çekti.
18 YIL ÖNCESİ İÇİN ÖDEME EMRİ
Sitede yer alan diğer haber ise emlak vergisi borçlarının tahsilatına dair oldu.
Buna göre Karasu Belediyesi, yıllardır biriken emlak borçlarının tahsilatı için mükelleflere ödeme emri gönderdi.
Ödeme emrinde bazı borçların 18 yıl öncesine ait olduğu görüldü.
Bazı vatandaşlar beyanname vermemesi nedeniyle kaçak muamelesine tabi tutularak birikmiş borçlarını faiziyle birlikte ödemek zorunda kaldığı öğrenildi.
BEYANNAME VERİLMEMİŞ
Karasu Belediyesi tarafından gönderilen emlak vergisi ödeme emri bazı vatandaşlara sürpriz şok oluşturdu. Özellikle ticari işyeri olan mükelleflerin 15-20 yıl birikmiş borcu olduğu tespit edildi. Vatandaşlar, üzerlerine kayıtlı tek iş yerlerinin de konut gibi vergiden muaf olduğu düşüncesiyle beyanname vermeye gerek duymadıklarını belirttiler.
GECİKME PAHALIYA PATLADI
Önceki yıllarda böyle bir bildirimin gelmemesini eleştiren Karasu’da esnaflık yapan bir vatandaş, "Karasu Belediyesi'nin yeni yönetimi 4,5 yıldan bu yana emlak vergisi kaçak tespitini neden yapmamış. Ödeme emri ihbarı daha önceki yıllarda gelmiş olsaydı mağduriyet yaşamazdık. En azından borç yapılandırmasına giderdik. Belediyenin tespitinde yapılan 18 yıllık gecikme bize pahalıya patladı" şeklinde tepki gösterdi.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(20)Merakli - Keşke 18 senedir vergisini ödemeyen şahsın adını aciklasalardi
İBRAHİM - Vergi ödemeyeni öven bir haber. yada haberi yapan art niyetli. Yada haber yapacak bir şey bulamayınca yapılan haber
H.i - Ee nası haber bu , mesajda zaten gecikme ayrıca hesaplanacaktır diyor neyini anlamadınız. Haberi hazırlayanın heralde vergi diye bi kavramdan haberi yok , süprizi nerde biz her sene ödüyoruz . Ödemeseydik süpriz mi diyecektik ?
Beyhude Çabalar - Medyabar şimdi bu haberi siz vergi ödemek yanlış birşey tahsili dahada yanlış birşey diyemi yaptınız.Mantik ne anlamak.mumkun değil başkanın doğru yaptığı bir şeyi kötü gibi lanse etme cabanizi goruyoruz.Laf aramızda kalsın yemiyoruz
Dost Acı Söyler - Emlak vergisi odemeyen arkadaslar kullandigi cep telefonunun faturasini her ay nicin oduyor. Biliyormusunuz cunku odemeyince cep telefonunu operator gorusmeye kapatiyor Anladiniz.
Tatar Ramazan - haber mi bu şimdi.18 sene borcunu vergini ödeme gel buraya ağla.öde vergini hemşerim ödeeeeee
diken - Belediye başkanı doğru olanı yapmış. Defalarca vergi affı çıkmasına rağmen 19 yıldan beri vergisini ödememekte ısrar edenler varsa bunlardan katmerli vergi alınmalı. hiç kimse kusura bakmasın vergisini düzenli ödeyen vatandaşlar enayi değil
Yoz 66 - Yatan memur işini yapmazsa sonuç bu
Ver Kurtul - Sen yat yat ...... keyfi gelince git belediyeye benim borcummu var diye sor.memur beş yıllık borcunu çıkarınca vay efendim memur şimdiye kadar neredeydi.zamanında gittinde memuru yerinde bulamadınmı. Para verdinde memur almadımı işini yapmadımı.hayde yallah git borcunu öde.
Finduk 100 Tl. - Belediye kimseye borcunu bildirmekle mükellef değil.vergi ayında gidip emlak vergisini öğrenicen ve bizim kerizler gibi ödeyecen.18 sene önceki parayla şimdiki birmi.tabiki faiziyle ve cezasıyla ödeyecen.yoksa belediyeden hiç bir hizmet alamazsın.
Doğrucu David - Yorumlara filan baktım bilip bilmeden yazanlar olmuş.18 yıllık vergi konusu vergiyi ödemeyenlerin suçu değil. 18 yıl boyunca öncesinde gelen borç beyannemeleri belediye tarafından birden kesilip gönderilmedi. Vatandaş borcu olduğunu bilse gidip ödeyecekti. Ama bilmiyorlardı. Öyle ödeyenler enayi mi filan yazanlar var. Ödemeyenlerin hepsi mi kaçırmak için uğraştı. Tamamen belediye içindeki sorunlar yüzünden 18 yıllık borç ve faizleri şimdi toplu ödenmek zorunda. Hee bu şimdiki belediyeninde çok suu değil. Zaten İShak efendi ve Hilmi beyfendi milletin cebindekini almak için her yolu mübah görüyorlar adamlar bunu yakalamış millete hukuken çöküyorlar. 18 yıldır millete beyanname veya borç kaüıdı veya bilgisi vermeyenlerin suçu bu durum. Bu arada KArasu'yu bu İshak ve Hilmi belasından kurtarın. Sesimizi duyun. Yeter artık bu adamın çektirdikleri. KArasuyu birbirine düşman etti,...
... - Keşke rumuzu Doğrucu Tarık yazsaydin
Caner - Borcunu nasıl bilmezsin kardeş 100 tl alacağını unutmazsın 18 sene borcunu unuttun vay be..
Dinle İshak Başkan - Vatan Caddesi 273.sokak. 6 senedir toprak yol. Ne zaman gelip yapacaksın. Ben seni komşularıma savunmaktan utanıyorum artık. Sen yıllardır o toprak yolu o şekilde bırakmaktan utanmıyor musun ? Araba yıkatamıyoruz cam pencere açamıyoruz. Çocukları toz yuttura yuttura büyütüyoruz. Allah'ından bul artık.
Dinle İshak Başkan - 273 Sokak diyorum 6 sene diyorum. Bu sokak ana caddenin bitişiği diyorum. Sürekli yaya ve taşıt trafiği diyorum. Bir de kaç senedir sabrediyorum diyorum. Yine mi sabredeyim.
Ahmet - hangi birine yol yapsın belediye mantar biter gibi inşaat bitiyor kardeş idare edeceksin toprakda olsa yol yoldur isak başkana oy atmadım ama memnunum adaletli ve kanunları uyguluyor ve gene başkan bu sefer herkesin oyu ona.. imtiyazlı aile başkanlığından halkın başkanlığına geçirttin karasuyu başkanım
İsmail - Vergisini ödeyenin şikayeti yok
18 yıl emlak vergisi ödemeyen şikayetçi bu nasıl anlayış
SEZER - He bize vergi çıkmaz zannetmiştik, tabi bizde yedik. Millet enayi mi ödüyorda birde para kazanıp ödemiyorsun.
Karasulu - gidiyorlar. giderkende yaka yıka gidiyorlar ishak sarı devri bitmiştir.
.... - Aksine ben vergi verirken 18 senedir vermeyen adamdan tahsil edilmemiş tahsilatı yapıyorsa bu adam desteklenir Ne güzel dünya birileri vergisini ödeyecek diğerleri ödemeyecek uyanikmissiniz Bu yaptıkları adil olmanın bir parçasıdır ve layığıyla yerine getiriyorlar .Sizinde adil bir başkaniniz olduğu için sevinmeniz lazım ama tabi herkesin hassasiyeti farklidir
Kent80 - Hilmi Erbatan gerçekten de Başkan ile birlikte çok ama çok kötü davranıyor. Bir tane vatandaşın işlerini görmüşlüğü yok. Hep kibir hep kibir. Siyasi hayatlarına son verilmeli. Cevat Ekşi ya da Ömer Babalıoğlu Başkan olmalı. Reis'e yanlış bilgi vermelerinin önüne geçilmeli.
Karasunun Çocuğu - dünyada bütün şehirleri incele şehirler büyüdükçe yollar genişler alternatif güzergahlar bulunur sizin başkanınız sehir merkezindeki yolları tam yarı yarıya daralttı. yazın görürsün bunun sonuçlarını. sahil projesiyle övünüyor ama 2 sene oldu yolcu durağı koymadı şikayet ettiğimiz zamanda büyükşehir yapacak diyor. büyükşehirde öyle birşey yok diyor.
.... - Aksine bu ekip ilçeye yani vatandasa hizmet vererek işlerini görmüş oluyor.Siz nasıl bir iş görülmesini istiyorsunuz acaba gerçi o belli oluyor yaidklarinizdan. Rant devri bitmiş karasuda bu ekiple ve sizinde rantiniz kesilmiş anlaşılan.İlceyi peşkeş çekmiyor olmalarimi sizi inciten
Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.