Gelişen şartlar itibariyle bugün SASKİ'deki görevimden ayrılıyor; entelektüel bağlarımızın uzandığı bir başka şehirde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter olarak göreve başlıyorum. Bu vesile ile görev sürem boyunca beraber çalıştığım tüm mesai arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Vefat eden kardeşlerime rahmet diliyorum.
"Su'dan taraf" bir yönetim anlayışıyla ve büyük bir zevkle hizmet etmekten onur duyduğum siz değerli hemşerilerimle bazı düşüncelerimi paylaşmak ve bu düşüncelerimi sizlerin sağduyusuna emanet etmek istiyorum. SASKİ olarak hem kendimizi hem de kurumumuzu evrensel başarı kriterleri çerçevesinde benzer kurumlarla mukayese ederek geliştirmeye ve yönetmeye büyük önem verdik.
Şeffaflık, hesap verilebilirlik, verimlilik, kurumsal vizyon, risk alma ve yönetme kabiliyeti, organizasyonel kapasite geliştirme, sürdürülebilirlik, dayanıklılık, geleceği yönetme gibi evrensel kavramlar kendi muhasebemizi de yaparken en dikkat ettiğimiz hususlar oldu.
Göreve geldiğimiz ilk günden bu güne şahsım ve SASKİ hakkında yapılan değerlendirme ve eleştirileri dikkate aldık, yararlandık. Paydaşlarımızla iletişim kanallarını hep açık tuttuk. 14 yıllık süreçte liyakat temelinde oluşturduğumuz ekiple, SASKİ olarak her adımımızda mühendislik yöntem, analiz ve yaklaşımlarının ağır bastığı bir perspektif izledik.
Kurumumuzu; su ve su yönetimimin yerel ve küresel risklerini dikkate alarak, Sakarya'nın 50-100 yıllık bir perspektifiyle, çağdaş su yönetiminin en temel kavramı olan 'su arz güvenliği'ni sağlama hedefiyle yönettik.
Bu kapsamda planladığımız su potansiyeli Sakarya'mızın mevcut nüfusunun 3 katına yetecek düzeydedir. Su'yun stratejik değeri düşünüldüğünde bu potansiyelin şehrimizin geleceği adına ne kadar hayati öneme sahip olduğu ortadadır. 14 yılda Sakaryamızın geleceğini yönetme anlayışımızın ürünü olan projelerimiz; Barajlar: Akçay, Ballıkaya, Çamdağı
Hesler: ADASU HES, Keremali HES, İkramiye HES, Hacımercan HES, Hızırilyas HES, 6 milyon 921 bin metre içmesuyu hattı, 2 milyon 751 bin metre kanalizasyon hattı, 505 bin metre yağmursuyu hattı, 11 içmesuyu arıtma tesisi, 6 atıksu arıtma tesisi.
Karadeniz sahillerinde alınan mavi bayraklara ve Sakarya'mızın TÜİK verilerine göre yaşanılabilirlik endeksindeki yükselişine yatırımlarımız önemli katkı sağladı. Deprem gerçeğini asla unutmadık. Şehrimize kesintisiz içmesuyu sağlayacak çelik hatlar inşa ettik, dağları deldik. Bugün SASKİ, ürettiği enerjiyi tesislerine verebilecek ve bu sayede olası afette su ve atıksu hizmetinin kesintisiz şekilde devam etmesini sağlayacak hazırlıklarını tamamlamıştır.
Hemşerilerimizle bir aile olduk. Evde ailemizle içmeyeceğimiz suyu çeşmelere veremeyiz dedik. Yatırımlarımız neticesinde rahatlıkla 'Sakaryada su çeşmeden içilir' diyebiliyoruz. Kendi evimizde de suyu çeşmeden içmeye devam ediyoruz. Sakarya su kalitesiyle de birçok metropolün önünde.
SASKİ yönetimi 'geleceği planlama' konusunda da vizyonunu belirlemiş ve güzel şehrimizin yaşam standardını daha da yükseltecek projelerini hazırlamıştır. Çamdağı Barajı, Ballıkaya Barajı arıtma tesisi ve isale hatları, su kayıplarının azaltılması projeleri, yeni içmesuyu ve atıksu arıtma tesisleri, bölgesel kanalizasyon planlamaları, içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu projeleri hazırdır.
Sakarya'nın geleceği adına hazırlıklarımız tamdır. Önümüzdeki yıllarda kamuoyunun da takibiyle bu projelerin hayata geçirilmesi çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini garanti altına alacaktır. Bu vesileyle görev yaptığım süre boyunca benimle gecesini gündüzüne katan mesai arkadaşlarıma, paydaşlarımıza ve değerli hemşerilerime en kalbi duygularla şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.
Saygılarımla.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(26)Ali Asker - Şimdi onlar düşünsün
ahmet - Zeki Toçoğlu'nun son belediye meclisinde güzel bi borca sokmuştu belediyeyi.
Sakaryali - Hakkım helal ama hep başkalarının ağzına baktınız olayları gidip yerin tespit etmedin koltuk sevdalısı müdürlerin varya hep sana yalakalık yaptılar gitmeyeceğim diye ama sen perdenin arka yüzünü görmedin
ŞEF - Yolunuz açık olsun,Allah yeni görevinizde mahcup etmesin...maalesef bizde adettir,gidenin arkasından çok söyleyen olur. Umarım SASKİ daha iyi olur. Ümit var mı derseniz, onu şuan yapılan atamalarda göremiyorum.
Geyveli - Geyveliler olarak yap(MA)tıklarını ASLA unutmayacağız....
Erol Bilir - Sakarya çalışkan ve dürüst bir bürokratını kaybetti. Rüstem Beye yeni görevinde başarılar dilerim
Cans - Sakarya da su çeşmeden içilir deyip bir kez çeşmeden su içtiğini görmediğimiz kişisin yav he anlat anlat masallar bitmez.. Cesareti olan yetkili kameraları çağırıp çeşmeden su içtiğini canlı şekilde göstersin görelim.. Su çeşmeden içilir işi başlı başına yalan.
Hayrullah Yazar - Rüstem bey, Liyakati ve çalışkanlığı ile SASKİ'yi marka yapmıştı Unutulmaz projeleri çok hızlı bir şekilde hayata geçirmişti. Sakarya, gerçekten üst düzeyde kaliteli bir bürokratını kaybetmiş oldu. Yeni görevinizdede üstün başarılar...
AEOLUNUZ
hasan zan - vatandaş ve personel tarafından sevilen adam gibi adam Seyit Sakallıoğlu yakışır saski genel müdürlüğüne adam gibi adam.
sssahiner - yolunuz açık olsun,
kahramanmaraş kazandı.
su çeşmeden içti,içiyoruz,memnunuz....
inşallah hizmet bayrağı yere düşmez....
Mert korkmaz - Sevgili Rüstem bey.Bu şehire verdiğiniz güzel hizmetler için Allah sizden razı olsun,hakkı(m size helal olsun.Allah ailenizle birlikte sağlıklı huzur dolu günler nasip etsin,her şey için teşekkürler..(::
Onur salih - Evet bir insandan daha böylece kurtulduk sıradaki akp li gelsin geldimi aaa
YEKTA UFAKADAM - Cenabı Allah kul hakkıyla huzuruma gelme diyor. Gider ayak Naci İrise iftira atarak buralardan gitti. Yövmiyeli şak şak çıları da klavye başında bilgisayar hile leri ile BEĞEN yada BEĞENME tercihlerini gurup halinde çok iyi beceriyorlar. Dedik ya avaneleri sahtekarlikta ileri seviyedeler. Bir insan 1 saatte sahtekarlık yapacam dese en fazla 50 kere tıklar Ama bunlar 15 dakikada 150 kere tikliyorlar. Neden acaba? Bir şeylerin ortaya çıkacak olmasını mı önlemeye çalışıyorlar. Ama korkunun ecele faydasi yok. Hiç bir sır mezara kadar gitmemiştir. Şimdi hemen geçin bilhisayar başına vede hile li beğen yada beğenme moduna devam edin.
grandbazaar - her kandil, bayram arifesinde saski'den kutlama mesajı geliyor ve mesajın sonunda rüstem keleş yazıyordu. Rüstem keleş bu mesajları kendi cebinden mi yoksa saski yemi fatura ettiriyordu.Türkiye Cumhuriyetinin savcılarını göreve cagırıyor, soruşturma açılmasını bir vatandaş olarak talep ediyorum.
Celal - Yav ortalık madem karışıktı bu gündemler eskiden neden ortaya dökülmüyordu. Madem birileri birşeyleri biliyordu neden daha önceden açıklamadı. İnsanlar herşeyin farkında. Yolunuz açık olsun. Allah işlerinizi kolaylaştırsın.
Sakaryalı - Evet çeşmeden şu içilen nadir illerden biriyiz ne gariptir ki en pahalı suyu için illerinde başındayız hizmet harika vatandaşa anlayan anladı
HAYDAR KARA - allah kahramanmaraşlılara sabır versin artık maraşlılar düşünsün smslere alışsınlar bi zahmet
Ahmet Türk - Geçmiş olsun Sakaryam, Sakarya bir köydür, bundan sonra artık mezra olur. Zira Sakarya nın en çalışkan biriminin başı veda etti.
Ramazan Şahin - Çaliskan ve basarili ayni zamanda ahlakli ve dürüst bir burokratti. Yolunuz acik olsun. Yeni gorevinizde basarilar Rustem Bey.
baraj bataklığının mimarı - büyükşehirin yüz milyonlarca parasını baraj yaptım diyebilmek için dağlara gömdü.onu da bitiremedi. bitmeyeceğini anlayınca da gitti.
tüm illerde barajları dsi yapar bizde büyükşehir sonra hizmet edecek para yok. olmaz tabi
Sakaryalı - Halkımı helal etmiyorum
Egemenbilge - Adam gibi insan Rüstem bey , yaptığın hizmetler le Sakarya'nın su sorunu nu senelerce yetecek hale getirdin , maalesef dürüst çalışkan insanların sevmeyenide oluyo , mütevazi , çalışkan, saygın kişiliğin le sevildin ,ilerde belediye başkanı görürüz inşallah böyle insanı ,,, Allah'a emanet iyi insan .
alperen - Suyu çeşmeden içiyoruz diyenler,ünal ozan varken yağmur suyu mu içiyorduk,aziz duran ilk aday olduğunda ünal ozan için bunlar allahın suyunu parayla satıyorlar parayla diye kahvehanelerde bağrıyordu,ne oldu şimdi,ALLAHsız mı oldunuz....
GERÇEKLER - 81 şehir içersinde en pahalı suyu biz kullanıyoruz. üstelik sapanca gibi bir de gölümüz varken.
sözüm bu kadar, dağılabilirsiniz.
vatandaş - maraşta genel sekreter olacak hiç kimse yokmuymuş ak parti bu yüzden kaybediyor işte belli kişilere sürekli makam bulma telaşında
sakaryalı - Keleş, çalıştığı kurumda kendisinin önüne geçecek, kendinden bilgili ve çalışkan hiç kimseyi istemez, barındırmaz. Tek tabanca kalmak ister. Sinsidir. Kurumun iyi işlerini kendine maleder, reklamını yapar, risk veya başarısızlık varsa, geri çekilir, kaybolur, başkana bırakır. Yandı maraş!
Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.