6 taraftara daha soruşturma...

Sakaryaspor'da sezonun ilk yarısında, tribünde kötü tezahürat yaparak hakaret içeren sözler söyleyen taraftarlardan 11 kişi, MOBESE kameralarından tespit edildi ve haklarında işlem başlatıldı.

Sakaryaspor'a ceza gelmesine sebep olan bu taraftarlar mahkemeden gelen sonuca gçre farklı cezalara çarptırılacak.

MEDYABAR.COM

Sakaryaspor'da 2014-2015 sezonunun ilk yarısında taraftarlar ekibin başına büyük borç dertleri açmıştı. Kötü tezahüratlar ve hakaret içeren sözleri çok sayıda maçta sarfeden taraftarlar hakkında Sakarya Emniyet Müdürlüğü Ekipleri cezai işlem uygulanması için kimlik tespiti çalışmalarını sürdürüyordu.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Spor Şube Müdürlüğü ekiplerinden yapılan açıklamaya göre, kötü tezahürat yapan toplam 11 taraftarın kameralar incelenerek kimlik ve adres tespiti yapıldı. Tespit edilen 6 kişinin ise kimlik tespit çalışmaları sürüyor. Bu taraftarlar hakkında 6222 sayılı sporda şiddet kanununu ihlal etmekten soruşturma başlatıldı.

17 şahıs mahkemeden çıkacak olan karara göre ağır para cezası,tüm spor müsabakalarına seyir yasağı ve denetim için imza zorunluluğu gibi cezalara çarptırılacak.

Emniyet ekipleri kimlikleri tespit edilen şahıslar arasında B.B (38), M.B.(23), O.P(18), Y.E.D.(18), B.Y(25)'nin bulunduğunu açıkladı.

Buna göre;
"22.10.2014 Pazar günü saat: 19.00 daSakaryaspor-Ayvalıkgücü Belediyespor takımları arasında oynanan lig müsabakasında hakaret içerin tezahüratta bulunan B.B (38),
16.11.2014 tarihinde saat: 13.30 da Sakaryaspor? Erzin Belediyespor arasında oynanan lig müsabakasında meşale yakan M.B.(23),
21.12.2014 Pazar günü saat: 13.30 da Sakaryaspor-Orhangazispor arasında oynanan lig müsabakasında hakaret içeren tezahüratta bulunan O.P(18),
02.11.2014 tarihinde saat: 13.30 da Sakaryaspor ? Balçova Yaşamsportakımları arasında oynanan lig müsabakasında hakaret içeren tezahüratta bulunan Y.E.D.(18),
21.12.2014 Pazar günü saat:13.30 da Sakaryaspor-Orhangazispor takımları arasında oynanan lig müsabakasında hakaret içerin tezahüratta bulunan B.Y(25)isimli şahısların kimlik ve adres bilgileri tespit edilerek, şahıslar hakkında 6222 sayılı kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem başlatıldı"

Emniyet açıklamasında taraftarların alabileceği cezalara ilişkin de,

"Savcılık tarafından yürütülecek soruşturma sonucunda cezalarının kesinleşmesi halinde bu taraftarlara ağır para cezası, tüm spor müsabakalarında seyirden yasaklama ve mahkeme kararı kesinleşme tarihi itibari ile Sakaryaspor'un oynayacağı tüm müsabakalarda bir yıl süreyle imza yükümlülüğü yaptırımları getirilecektir.
Belirtilen tarih aralığında oynanan müsabakaların kamera görüntülerinin Spor Güvenliği Büro Amirliğince incelenmesi ve 6222 sayılı kanuna muhalefet eden şahısların tespiti ile ilgili çalışmalar devam etmektedir"
denildi.

30 Oca 2015 - 14:38 - Spor --- Okunma

Son bir ayda medyabar.com sitesinde 12.195.732 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.