Alınan bilgilere göre bu akşamsaat 23.30 sıralarında Sakarya Spor Salonu önünde polis kontrolü uygulamasında üzerinde kimlik bukunmadığı neticesinde AzizGüvener göz altına alındı.
Aziz Güvener üst araması yapıldıktan sonra polis aracına bindirerek Serdivan Polis Karakolu'na getirildi.
Güvener, şuanda karakolda göz altında tutuldu. Bugüne kadar sayısızpolis ve adliye haberlerineimza atan Güveneri'n göz altına alınmasından dolayı bu durumşaşkınlık yarattı.
Daha sonra işlem yapılmadan serbest bırakılan Güvener ' Evde su almak için dışarı çıkmıştım. Üzerimde eşofman vardı. Kimliğimi almamıştım.. Polis kontrolunda durdurdular. TC' söyledim. Ancak bir süre sonra polisler anlamadığım bir şekilde beni araca yaslayıp arama yapıp ite kalka araça bindirip polis merkezine getirdiler. Burada bir süre tuttuktan sonra bıraktılar. Polisin neden söyle bir uygulama yaptığını anlamadım'dedi
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(18)Hafız - Basın olmanız dolayısıyla polisten bir öncelik bekler gibisiniz. Polis herkese eşit davranma ilkesi gereği gerekeni yapmış. Şüphe uyandırmış muhabir arkadaşımız ve polis de gerekeni uygulamış. Kanunda tüm Türk vatandaşlarının kimlik taşıması zorunluluğu yazar, bu maddede basın taşımasa da olur yazmıyor. Olaya nefsani yaklaşmayın bence. Eğer ki sizle iyi olan çok iyi, istemediğiniz bir şeyi yapan bir anda çok kötü biri oluyorsa ilkelerinizi sorgulayın derim. Arkadaşınızın kimlik taşımadığı haberini yaparak arkadaşınız üzerinden toplumu aydınlatmak yerine bize bu bunu bunu yaptı diye haber yapıyorsunuz :) Bir vatandaş olarak eşitlik ilkesi çerçevesinde hareket eden polislere teşekkür ediyorum. Sizleri de habercilik ilkelerine davet ediyorum.
YAŞAR YILDIRIM - Tamam yasa gereği kimlik taşımak gerek fakat hangi birimiz bu yasaya uygun olarak kimliğimizi düzenli bir şekilde üzerimizde taşıyoruz ki..kaldıki Aziz Güveneri de şehirde tanıyan bir polis memuru illaki çıkar nereye gitse,bence. hayret..
Seçkin kaya - Sakarya büyükşehir belediyesi Sakarya da su çeşmeden içilir diyor bu saatte neden su akmaz. Şunada eminim polis diğer vatandaşlara uyguladığı muameleyi uygulamıştır.
send işçi - polisimiz kendini ohalde sandı galiba. geçmiş olsun
vatandaş - Polis doğrusunu yapmış,işini yapmış,çoğumuz akşam ev haliyle çekirdek,su vesaire almaya dışarı kimliksİz çıkıyoruz ancak polis durdurup kimlik sorabilir,tanınan biri olmamız farklı muamele gerektirmez,çok farklı durumlar olabilir.
Sakaryali - Bu herkese yapılan bı uygulama kimliğini her kim olursa olsun taşımak zorundadır kimliği olmayanın kimlik tespiti yapılır nasıl bir ayrıcalık bekliyodunuz onu anlamış degilim ????
Sakaryasever - Ben kimliğimi ibraz edemeyince ne yapılıyorsa onada o yapılmış kimlik taşınmasının zorunlu olduğunu bilmeyen var mı hala? Haber değeri taşımıyor benim için bu içerik. Eline sağlık polisimizin inşAllah hep bu şekilde her meslek grubuna aynı muameleyi yaparlar
Hendekli - Bir dahaki sefere kimliğini yanına alır gazeteci arkadaş..Hem kolayca evine gider hem Görevini yapan memur arkadaşlar hakkında da gecenin köründe iki ayrı haber yazıp haksızken kendini haklı göstermek zorunda kalmaz.. Amirleri olsam teşekkür ederim görevini yapan kişilere.. Lütfen saygın gazetecilik mesleğinizi şahsi ilişkilerinizde yaşadığınız problemlere alet etmeyiniz..
Engin Bey - Gazetecinin kimlik tasimama ve ust aranmama ayricaligi mi var acaba? Ayrucalik gosterilmedi diyerek mi baslatildi bu karalama kampanyasi. Beni her aksam durduruyolar ve aractan indurip ariyolar, aksine Sakaryamın guvenligi icin bu uygulamslar bizlerin hosuna gidiyor.
KRAL - bu ülkeyi bu hale getirenler utansın polisin kimliğini göstermesi gerekir sonuçta medyabar'a haber getiriyor :/
Hakan - Muhabir diye ayrıcalığı mı olması gerekiyor. Zaten eline bir fotoğraf Makinesi alan muhabir. Kanun kimliği ni üzerinde taşıyacak sin diyorsa taşiyacaksin. Ayrıca eksik işlem yapmış polis, neden kimkligini taşımadığı için cezai işlem uygulamamis.
yavuz yazici - ite kaka nerden cikti
ite kaka kismini kim uydurdu
Vah vah - MEDYABAR KONU GAZETECI OLUNCA HABERI YAPMA SEKLINIZ HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI. NEYMIS TC SOYLEMIS SONRA ANLAMSIZ BIR SEKILDE ARABAYA YASLAMIŞLAR BU POLIS SENI ARABAYA YASLAMAYA NIYETIYLE GELDIYSE ZATEN BUNU BAŞTAN YAPAR. AMA SEN O ARADA SEN BENI TANIYORMUSUN BEN GAZETECIYIM VS DEYIP ARTISTLIK YAPARSAN GEREKENI YAPAR ÇÜNKÜ KIM OLURSA OLSUN SADE VATANDAŞTIR. GAZETECISIN BI YERDE BI GÖRÜNTÜ YAKALARIM CEKERIM DIYE TELEFONUNU UNUTMAMIŞTIR AMA EMINIM
Uçanpatlican - Ben art niyetli bir şekilde gözaltına alındığını düşünüyorum.Çünkü bukadar gözönünde olan bir kişinin sadece üzerinde kimlik yok diye gözaltına alınmasını saçma buluyorum.Kaç yüzkez o karakolun haberini yapıp orada çekim yaptığını kendi bile hatırlamıyordur.TRAJİKOMİK...
Boş Haber - Gerekli kontrolü yapmışlar, teyit edip salmışlar. Polis olması gerekeni yapmış. T.C. verdim diyor başkasının T.C. Kimlik Numarasını ezbere bilenler piyasada dolu,gazeteci olanı herkes tanımak zorunda değil. Haber Niteliği olmayan bir konuyu haber yapmışsınız. Bu gazeteci değilde normal vatandaş olsa zaten habere çıkmazdı.
ercan - polis kanunda yazanı uygulamış ne var bunda. yok tanınmış gazeteciymiş bilmemneymiş. ben tanımıyorum şahsen. ilk defa gördüm. kanunda ufak imtiyazla başlar herşey sonra ortada kanun kalmaz. keşke herkese uygulanabilse tüm kanunlar!
adabazar - editörün yazısında da alalacele evden çıktığını söylüyodu buradada su almak için çıkdığını söylüyosun yemezler gazeteci en çok sen biliyosun kimliksiz gezilmeyeceğini kaldıki ülkemiz terör bölgesi polis abimizde işini yapmış
aaa - Onun tek suçumütevaziliği ve asla gazeteci kimliğini ortaya çıkartamaması yoksa ona zor o şekilde harekette bulunurlardı va benim şahsi fikrim bu şehir de daha nicee hiç kimliksiz dolaşan o kadar çok insan varki bakalım gelen günler ne gösterecek o benimtanıdığım Aziz Güvenerki hiç bir polise toz kondrumayan adam gibide adam bir adam:Ne olursa olsun evet bir gazetecinin her zaman bir ayrıcalığı var ve olmalıda siz ben sen o kim nederse desin bunlar fedakar insanlar ve hiç birimizin yapamadığı işi yapan öle boynunda fotoraf makinesiyle resim çeken fotoğrafçılarda değiller ve çok önemli bir ajansın da sakarya müdürüdür kendisi
Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.