Zamlar sonrası tütün esnafı endişeli! "Vergi yasası düzenlensin"

2019'un başından beri sigaraya gelen zamlar tüketicileri tütüne yöneltti.Peki tütüncülerin satışları beklenen artış gerçekleşti mi? Tütünün tercih edilmesinde fiyat haricinde başka bir etken var mı? En çok tercih edilen tütün hangisidir?

Zamlar sonrası tütün esnafı endişeli! "Vergi yasası düzenlensin"
Zamlar sonrası tütün esnafı endişeli! "Vergi yasası düzenlensin"
+1
Haber albümü için resme tıklayın

MEDYABAR.COM- Şevval Bozacı'nın haberi

Hükümet tarafından bu yıl sigaraya zamlar geldi peşinden birçok yaptırım uygulandı. Ekonomik açıdan zor günler geçiren ülkmemizde vatandaşlar, sigaraya gelen zamlar sonrası tütüne rağbet göstermeye başladı.

Zamlarla birlikte tütün kullanımı arttı ancak esnaf tütünede yasak gelmesinden korkuyor.

Vergi yasası düzenlensin

20 yıldır Katlıpazar'da tütün sattığını söyleyen Resul Korkmaz(40), Türkiye genelinde bu işi yapan 3 milyon insan olduğunu söylerken, "Şimdi 2020'de yasa çıkacak tütün satılması yasaklanacak diyorlar ama bu Türkiye'nin de ciddi gelir elde ettiği bir alan. Yasaklanması demek 3 milyon insanın işsiz kalması demek.Bizim isteğimiz bu sektör için bi vergi yasası düzenlensin. Bizde vergimizi verelim. Hem devlet kazansın hem millet" dedi.

Tütüne rağbetin arttığını ancak kazanç konusunda artış olmadığını ifade eden Korkmaz, "Sigaraya yapılan zamlar sonrası bizim satışlarımızda bir artış olmasını bekliyorduk ama filtre fiyatları yükseldiği için biz şu an kar edemiyoruz" şeklinde konuştu.

Ülkemizin tütünü Amerika'dan daha kaliteli

Ülkemizde üretilen tütünlerin daha az zararlı olduğunu iddia eden Eşref Yüce(38) ise,  "Tabi tütünün her türlüsü zararlı biz buna sağlıklı diyemeyiz.Ancak sigara kadar zararlı değil.İçinde nikotini olmayan tütünler tercih ediliyor.Amerika'dan gelen tütünden daha kalitelidir bizim ülkemizin tütünü.Ekstra işlem görmüyor sonlanmıyor bu sayede sigara kadar zararlı olmuyor. Adıyaman Bitlis Muş Mardin Batman hepsi tütün sayesinde ayakta duruyor.Hepsi beğeniliyor ama ilimizde en çok Adıyaman tütünü tercih ediliyor." ifadelerini kullandu.

Vatandaşların daha ucuz olduğu için tütünü tercih ettiğini düşünen Yüce, "Bir kilo alınan tütün bir ay yeter. Maliyeti 200-250 lira olur. Tütün tercih eden vatandaşlar en az yüzde 50 kardadır.Sigaraya gelen zamlar dolayısıyla da insanlar bu alışkanlıklarını daha ucuza mal etmeye çalışıyorlar" dedi.

03 Kas 2019 - 13:00 - Güncel --- Okunma

Son bir ayda medyabar.com sitesinde 12.195.732 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.