Adapazarı'nda bir okulda bir öğrencinin Covid-19 testi pozitif çıkması üzerine okula bir hafta ara verildi. Öğrencinin test sonucunun pozitif çıkması üzerine okul yönetimi velilere öğrencinin adını soyadını yazarak bir öğrencinin covid-19 test sonuçlarının pozitif olduğunu ve okula bir hafta ara verilerek online eğitime geçileceğini duyurdu.
Okulun bu duyurusu velilerde kısa süreli paniğe neden oldu.
Okulun duyurusu şe şekilde;
''... sınıf öğrencilerimizden....covid19 testi pozitif çıkmıştır. Bilgisi bize bugün ulaşmıştır. Öğrencilerimizin sağlığı için bu hafta dersler online yapılacaktır. Bilgilerinize sunar sağlıklı günler dileriz..''

Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(27)Sakarya5481 - Eğer bir öğrenci temaslı yada pozitif ise anında test sonucu açıklandığı anda aile ile birlikte öğretmenede gidiyor bunu öğretmen sizinle birlikte öğreniyor ayrıca testi pozitif çıkan biri zorunku izolasyon döneminde okula gidemez
Faik Savaş Muslu - Bütün özel okulları bu şekilde töhmet altında bırakman hiç doğru değil. Ya haberi yapma ya da okulun adını ver, kaldı ki her okulda temaslı veya pozitif vaka çıkabilir bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği bir şema var orada belirtilen durumlara göre hareket ediliyor. Sınıfta bir kişi temaslı veya pozitif çıksa dahi be sınıf ne de okul kapanmaz iki temaslıda takip altına alınır sınıf bu işin detaylarını da öğren paylaş. İnsanlara doğru bilgi ver, kaldı ki bu okul hangi okulsa velileriyle durumu paylaşıp sınıfını veya okulunu karantina altına almış kimseyi de riske atmamış.
Vatandaş - Okula vakanin bildirilmesiyle okulun velilere bildirmesi arasinda geçen zaman farki da,anladin sen onu..
Halkın Düşüncesi - okulun özeli mözeli olmaz eğitim eşit ve adaletli olmalıdır bir çocuk okulun sıcak yüzme havuzunda şımarırken diğer çocuk karda 10 kilometre yürümek zorunda kalıyor ülkenin her mahallesinde 5 tane cami olacağına 1 okul 1 cami 1 sağlık ocağı 1kültür ve sanat binası 1 gençlik binası olsun
Vatandaş - okulların tamamen uzaktan eğitim görmesi için ne bekleniyor?
neden okullar hala açık?
bakanlığın 2 gün diye bildirdiği eğitimi özel okullar kafalarına göre 4 veya güne nasıl çıkartılabiliyor?
özel okullar için öncelik eğitim vermek mi, para kazanmak mı?
gözüm gibi baktığım, aylardır dışarı çıkartmadığım çocuğuma eğer okuldan covid gelirse o zaman kimse beni tutamaz...
Sakarya5481 - O zaman göndermicen çocuğunu okula
Mantık - Öğrencinin ismi ne demek??? Yasak değil mi?
Asadap@yahoo.com - Eğer öğrencinin ismini yazılıp diğer kişilere gönderdilerse bu çok yanlış olmuş. Bir öğrencinin bu şekilde afişe edilmesi onun kişiliğinin hiçe sayılması hiç de doğru değil, etik değil aynı zaman da kanuna uygun değil. Amaç diğer çocukları korumak ise çocuğun adı verilmeden bu yapılabilirdi... Bkz KVKK .
Emrah Aydın - lütfen yuz yuze eğiitmi bir kaç hafta erteleyin çocuklar dikkat edemiyor öğrenciler iç içe
Rizeli - Bu dönemde böyle bir haber yapıyorsan okulun adinida vereceksin. Çocuklarımız okullarda diken üstündeyiz. Ya bu haberi yapma yada korkakligi bırak okulun adını ver. Daha birkaç hafta önce yok çok fazla önlem almış diye methettigin özel okulun adını büyük puntalarla yazdığınızda unutmadık.
As Akyazı - bu okul yine velileri bilgilendirmiş.Bazı okul müdürleri cahilce davranarak aman okulun ismi
çıkmasın diye vakaları gizliyor.
ziyaretçi - MESAJDA BİLGİSİ BİZE BUGÜN ULAŞMIŞTIR YAZIYO PEKİ ÇOCUKLAR ARKADAŞLARININ CORONAVİRÜSE YAKALANDIĞINI NASIL 1.5 HAFTA ÖNCEDEN BİLİYOLARDI
Feriş - Okulun ismini yazamayacak kadar aciz misiniz.. İsim yazamayacaksanız haber yapmayın. Özel okul olunca korkudan isim bile yazmıyorsunuz demi. Editör sen tarafsız ol bütün okulları zan altında bırakma.
Ziyaretçi - BU BİLGİ OKULA O GÜN GELMESİNE RAĞMEN NASIL ÇOCUKLAR 1HAFTA ÖNCESİNDEN BİLİYORLARDI. DEMEKKİ BİRLEY OKULU BUNA DÖYLEMEYE YÖNELTMİŞ
Ziyaretçi - Bu çocuğun virüsü ne zaman kaptığı belli değil 1 HAFTA okulu kapatarak birşeyolucağını mı zannediyorsunuz
Vatandaş - hangi okul olduğunu rica etsem yazabilirmisiniz? zira biz de korkarak okula gönderiyoruz, okul ismi verirseniz gerçekten sevap kazanacaksınız.
Ozel Okul - Bizim okulumuzda 5 ögretmen de sonuc pozitif cikmasina 2sınifin oğrencilerinde pozitif vakalr cikmasina ragmen okul kapanmadı cocuklarimiz okula gidiyor bizim yasadigimiz korkuyu dusunun siz ve vakalar her gun artiyor okulumuz ozel okul ve haftanin 4 günü egitim veriyor yasak olmasina ragmen son senemiz oldugu icin katlandik bu duruma ama maalesef okulllarda durum kotu
Nokta - Vurusu yakalanan kisiye 15 gun karantina verilecegine ulkr 2 hafta cikmasin kimse bitsin boyle nasil olur denemwk gerekir
Bir Dost:d - okul müdürü size bildirmek zırunda değilim demiş diye duydum ama emin değilim
Öğrenci - ismini yazarım isteyene
ahmet - YAZARMISIN
Sakaryali - Bence ismini yazsaydın herkes bilsin
Ziyaretçi - Bu çocuk 1 hafta boyunca tat veya koku alamadığını belirtmiş fakat herhangi birşey yapılmamış zaten şuana kadar geçen herkese geçmiştir
gerçekçi - GAYET NORMAL DURUMLAR. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI GEREKLİ UYGULAMA MEVZUATI ÇIKARDI, OKULLAR ONA GÖRE DAVRANIYOR. COVİT POZİTİF OLAN YADA TEMASLI ÖĞRENCİ BİLGİSİ ANINDA OKUL İDARECİSİNE GELİYOR. SÜREÇ GÜVENİLİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR. KARŞILAŞMAMAK DİLEĞİYLE...
ziyaretçi - pozitif çıkan öğrenci cuma günü okuldaymış,1 hafta kapatarak sorun çözülecekmi peki? Bir de filyasyon ekipleri diye anlatıyorlar nerde bu ekipler gören varmıymış? Öğrencinin test sonucu saat kaçta okula bildirilmiş,veliler saat kaçta bilgilendirilmiş ? O sınıf bile bile okulda tutlmuş mu bütün gün yoksa??
Vatandaş - yetmez, 14 gün olmalı
Sakarya5454 - Hangi okulmuş terbiyesizlik yapmayın okulun ismini yazin.durum bu kadar kötüyse okulları kapatın kimsenin umrunda değil.cumhurbaskani bile bu durumu önemsemiyor bu böyle nereye kadar sürecek
Vatandaş - bilgi verdiğiniz için teşekkürler.
Gazeteci - nasıl bir habercilik yapıyorsunuz..Sizler KAMUYU yani bizleri bilgilendirmek için varsınız..adını yazma isim verme birilerine yaran amaç bu değil..Dürüst gazetecilik yapın yada dışarda saygınlığı yitirin zaten pek hış anılmıyorsunuz ya...
Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.