Bin yataklının ihalesi için son bir ay! Gündem yoğun, unutursunuz diye hatırlatalım dedik!

Sakarya'da adeta yılan hikayesine dönen bin yataklı şehir hastanesinin 2020 yılı içerisinde ihalesinin yapılacağı bizzat Sağlık Bakanı Koca tarafından duyurulmuştu. Kasım ayının son günlerini yaşadığımız 2020 yılının sona ermesi için sadece bir ay kalmasına rağmen hastanenin ihalesi konusunda bir duyuru hala yok.

Hakan Turhan
MANŞET HABER Hakan Turhan Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu Sakarya mitingi için geldiği Demokrasi Meydanı’nda yaptığı konuşmada Sakarya’ya 1000 yataklı hastane yapılacağı sözünü vereli 5 yıl oldu. 5 yılda sadece proje ihalesi yapılabilen hastane için Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve en son olarak Türkiye'de sağlığın patronu Sağlık bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. 

YAVUZ; "BU YIL TEMEL ATILIYOR DEMİŞTİ"

Sakarya'yı umutlandıran ilk açıklama AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuzdan geldi. Yavuz, hastanenin 2023’ten önce hizmete gireceğini belirterek, "Hastane konusu ile ilgili Cumhurbaşkanımız ile konuştuk, bakanlarımız ile defalarca hep birlikte konuştuk. Ve sonuç olarak bu yıl Allah’ın izniyle başlıyoruz. Bu konu uzun vadede değil, yakın vadede hallolacak çünkü bu yıl temel atılıyor. Allah’ın izniyle 2023 yılından önce bu hastanenin hizmete girmesini planlıyoruz. Sakarya’nın hayrı için her konuyu konuşuyor ve takip ediyoruz. Bu birlik ve beraberliğimiz devam edecek, her konuya ilişkin bu birlik beraberlik içerisinde bakacağız, karşı koyacağız veya katkı sağlayacağız. Bizim rotamız, milletimizin rotasıdır; Sakarya’nın rotası neyse bizim rotamız odur. Sizin rotanız neyse, bizim rotamız odur. Biz millete rağmen siyaset yapma düşüncesinde değiliz. Her bir arkadaşımız adına söylüyorum, milletimiz ne arzuluyorsa, milletimizin ne hayrına olacaksa onu statülerimizi milletimizin hayrına kullanmak üzere gece-gündüz çalışacağız" dedi.

Bin yataklının ihalesi için son bir ay! Gündem yoğun, unutursunuz diye hatırlatalım dedik!

SAĞLIK BAKANI KOCA "HASTANE DİREK DEVLET ELİYLE YAPILACAK"

Daha sonra defalarca gündeme oturan hastane hakkında en son açıklama ise Bakan Koca'dan gelmişti; ''Ayrıca 10 tane Şehir Hastanemizin ihalesi bu dönemde başlatılmış oldu. Daha çok kendi imkanlarıyla kaynaklarıyla yatırım yapan bir ihale süreci başlatıldı. Geçen 2 haftalık süreçte 3 tane ilimizin ihalesini yaptık. Biri Aydın, ikincisi Antalya, üçüncüsü Samsun. Bu 3 ilin ihale süreci tamamlandı. Ayrıca pazar günü Trabzon ilimizin şehir hastanesi ihalesi yapılacak. Urfa, Diyarbakır, Ordu, Sakarya, Denizli ve Rize illerinde de şehir hastanelerimizin ihaleleri yapılacak. Özellikle 10 şehir hastanesi için yatırımın bütçeden yapma konusunda bir irade oldu.''

250 YATAKLI ORTAYA ATILINCA İKİNCİ PLANDA KALDI

Sakarya'da herkes bin yataklı hastanenin ne olacağını konuşurken ortaya atılan bir iddia ile Sakarya'ya 250 yataklı bir Acil Durum Hastanesi yapılacağı duyuruldu. Şehirde bir seferberlik başlatılsa da, hastane için yer bulunduğu açıklansa da 100 Milyon TL şartı hastanenin yakın zamanda yapılabileceği ümitlerinin tükenmesine neden oldu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Erenler Belediyesi'nin katkı verdiği hastane için Sakarya'dan şuana kadar 1 kuruş dahi toplanamadı. Şehirde 250 yataklı hastanenin ortaya atılma sebebinin 1000 yataklı şehir hastanesini gündemden düşürmek olduğu fikri oluşmaya başlarken 2020 yılında temeli atılacak denilen Şehir Hastanesinin söz verildiği zamanda başlaması için son bir aya girildi. 

KORONAVİRÜS ÖNCESİ ZATEN YER YOKTU, ARTIK CEVAP VEREMEZ DURUMA GELDİ

Sakarya'da özellikle pandemi dönemi ile yoğun bakım ve hasta yatağı konusunda çekilen sıkıntı hat safhaya çıkmış durumda. Gün ortalamasının 2 binlerle telaffuz edildiği Koronavirüs vaka sayısının getirdiği yoğunluk zaten yoğun bakım sorunu çeken Sakarya için durumu daha da zor bir hale soktu. Türkiye ortalamasına bakıldığında Sakarya'da günde ortalama 150-300 arasında Koronavirüs hastası (Hastane ortamında tedavi gören) vatandaş hastanelere geliyor. Bu hastaların bir kısmı zaten normal vakalar nedeniyle dolu olan hastanelerde yer olmadığı gerekçesiyle başka illere sevk edilmeye başlandı. 

PEKİ SAKARYA'DA SAĞLIKTA SON DURUM NASIL?

Sakarya'da 14’ü kamu hastanesi, 5’i özel hastane olmak üzere toplam 19 hastane bulunuyor. Kamu hastanelerinde bin 638 hasta yatağı, özel hastanelerde 312 hasta yatağı olmak üzere toplam bin 950 yatak mevcut. Sakarya’da 10 bin kişiye düşen hasta yatak sayısı bakımından Türkiye ortalamasının altında bulunuyor. 10 bin kişiye düşen hasta yatak sayısı Türkiye ortalamasında 28,3 iken Sakarya’da 18,9 da kalmış. Sakarya'da 900’ü kamu hastanelerinde, 299’u özel hastanelerde olmak üzere toplam 1.199 doktor bulunuyor. İlimiz 10.000 kişiye düşen doktor sayısı bakımından da Türkiye ortalamasının altında. 10 bin kişiye düşen doktor sayısı Türkiye ortalamasında 18.14 iken Sakarya’da bu rakam 14.46’da kalıyor.

Yatak ve doktor yetersizliği nedeniyle hastaların bir bölümü çevre illere sevk ediliyor. (Veriler 2020 yılı (Ocak-Mayıs) sayılarından derlenmiştir)

28 Kas 2020 - 10:08 - Güncel --- Okunma

Mahreç  Hakan Turhan

Son bir ayda medyabar.com sitesinde 12.195.732 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.

26

Ali - Medya acil bu işi siz bastırın. sene sonu bitiyor hala baslanmadi. size iş düşüyor bunlar Sakarya halkını ciddiye almıyor..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Aralık 22:39
23

Sakarya54 - EVRENKÖY ve ALANDÜZÜ MEVKİNDE YAPILACAK OLAN BU HASTANE KAÇ YILDIR SÖYLENİYOR ORTADA BİR GELİŞME YOK.ŞEHİR MERKEZİNDEKİ EVRENKÖY E SAHİP ÇIKAN YOK.HALEN YEREL YÖNETİMLER OLARAK BURALARDA İMAR SORUNU ÇÖZÜLMEMİŞ YAZIK YIL 2020 VE SAHİPSİZ BİR ŞEHİRDE YAŞIYORUZ.

Yanıtla . 3Beğen . 0Beğenme 28 Kasım 23:52
24

Djduduzhshkyzge8rbdbxj - @Sakarya54 23 nolu yoruma cevabı: Hayırdır bro evrenköyde arsan var herhalde.yapilmayacak yapılsa da oraya değil.evrenkoy...........

Yanıtla . 1Beğen . 1Beğenme 29 Kasım 00:33
22

Köyün Delisi - Ne hastanesi be kardeşim.bizim 300 hanelik köyümüze daha imam hatip okulu yapılmadı.çocuklarımız hala taşımalı sistemle başka mahalledeki okula gidiyorlar.

Yanıtla . 2Beğen . 2Beğenme 28 Kasım 22:31
20

Mehmet Özen - Sakarya Milletvekillerinin bu şehir için neleri başardığının bir göstergesidir bu haber. Şu anda nüfus ve konumu itibarı ile Sakarya ile aynı katogeride olan Tekirdağ'da Şehir Hastanesi hizmete girdi. Bu şehirde ise daha proje bile ortada yok.

Bizim tek derdimiz, Toyota'nın vergi iadesi paraları.... Onu da halledebilmiş değiliz... Bakalım, merakla seyrediyoruz...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Kasım 21:34
19

Gezgin54 - bu sözü sayın davutoğlu verdiği için yapmaz bu hükümet

Yanıtla . 2Beğen . 0Beğenme 28 Kasım 20:07
18

Kayhan - Kamuda 900 doktorun 150 tanesi il saglik müdürü ve ekibi yani yönetici.hasta ile işleri yok.geriye 750 Dr kalıyor.artik idare edicez böyle.

Yanıtla . 6Beğen . 0Beğenme 28 Kasım 19:29
16

Bu Çay Keyif Çayı iç.. - Ölenler öldü daha 1ay varmış ihaleye bu saaten sonra.....git zillet bahçesi yap...

Yanıtla . 2Beğen . 0Beğenme 28 Kasım 18:52
14

SEDAT DAGKESEN - Bakalim ihaleyi kim alacaaaaaaaaakkkk :)))

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Kasım 17:31
13

Realist - Ne gerek var hastaneye yap Bi imam hatip hooop oylar garanti!!!!

Yanıtla . 11Beğen . 2Beğenme 28 Kasım 17:02
12

Bsnk54 - bu sehırde yatırım ve hastahane yapılmasını ıstıyorsanız bunların oyunu yuzde 70 ten yuzde 50 lere kadar azaltıcaksınız bak o zaman nasıl yatırımlar gelıyor sehrımıze suan nasılsa ceketımızı assak yuzde 70 oyumuz garantı dıye dusunduklerı ıcın yatırım veya hastane daha cok beklersınız

Yanıtla . 13Beğen . 1Beğenme 28 Kasım 16:54
11

Kemal Yi̇ği̇toğlu - Sakarya da kamu yatırımları neden diğer illere göre ilgisiz ve bu kadar geç kalınıyor.

-Acaba bürokraside bir tıkanıklık mı var

- Çıkarlar mı ön planda

- Yoksa bu şehir sahipsiz mi

Biz marmara bölgesinin en nadide iliyiz. Tüm illerin tam ortasında olmamıza rağmen çok çok geride kaldık. Şuan ki hükmet elinden geleni yapıyor, oy oranımız diğer illere göre de en yüksek potansiyele sahibiz. Anlaşılan iş siyasi değil de bürokraside bir sıkıntı var.

Sakarya her güzelliğin yakışacağı bir şehir lütfen şehrimize sahip çıkalım. Bunun iktidarın millet vekilleriyle değil muhalefetinde destek vermesi gerektiğine inanıyorum.

LÜTFEN AMA LÜTFEN ŞEHRİMİZE SAHİP ÇIKALIM.

1000 yataklı hastahane konusunda çok ama çok geç kalındı. Geçen gün korucuk mahallesinde yapılan TOKİ İNŞAAT alanına gittim adam lar başlayalı 2 ay olmuş binaları ayağı kaldırmışlar.

DEVLET İSTEYİNCE HERŞEY HIZINDA İLERLİYOR ...

Yanıtla . 3Beğen . 0Beğenme 28 Kasım 16:39
21

Kz - @Kemal Yi̇ği̇toğlu 11 nolu yoruma cevabı: Korucuk hastane yapılırsa zengin TOKİ yapilirsa fakir yeri olur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Kasım 21:50
09

Erenlerden Bir Dost - Hastanenin yapılmasını ısrarla istedikleri serdivandaki sulak alanın suyu çekildimi acaba.

Yanıtla . 2Beğen . 1Beğenme 28 Kasım 16:21
07

Gezente - Bu hastenin yeri kesinlikle alandüzü olmamalı şehir hastanesi demek bütün şehre hitap etmeli alandüzü her tarafa ters bir yer lütfen bu inattan vazgeçin artı... Ekrem başkan kendiside istemiyor ama ali ihsan efendi hiç bir şey olmasada bir şey olmuşturda ısrarcı

Yanıtla . 5Beğen . 5Beğenme 28 Kasım 15:15
15

Kenan - @Gezente 07 nolu yoruma cevabı: Hastane olduda yerimi beğenmiyon hayret ya

Yanıtla . 3Beğen . 1Beğenme 28 Kasım 18:49
10

Kemal Yi̇ği̇toğlu - @Gezente 07 nolu yoruma cevabı: Burdan umuttepeye giderken sorun yok koca alan düzüne yapılıncamı sıkıntı oluyor.

Bırakın rant peşinde koşmayı

Yanıtla . 8Beğen . 3Beğenme 28 Kasım 16:28
06

Mrt - Kazma bulamadılar herhalde.sene sonu dediler yine yalan.baska illere 10 günde ihale yapıp başlanıyor sakaryaya 5 sene oldu hala başlanmadı.burada medyaya iş düşüyor yoksa bu senede başlamazlar.

Yanıtla . 5Beğen . 1Beğenme 28 Kasım 14:36
25

Djduduzhshkyzge8rbdbxj - @Mrt 06 nolu yoruma cevabı: Var işte....kazma.,hemide yazı bilem yaziyor

Yanıtla . 1Beğen . 1Beğenme 29 Kasım 00:36
08

Yüzde 30 - @Mrt 06 nolu yoruma cevabı: Siz şu kardeşinize seçimde oy verin ben size hem 1000 yataklı hastaneyi hemde havaalanını yapacağım birde kamuda çalışanlara 3600 tane gösterge vereceğim yazık şu Sakarya ya vallahi çok yazık hep en geriden geliyor şimdi değil her iktidar zamanında hep böyle olmuştur. Çünkü ne kadar mal varsa. .... hepimiz. Sakaryaya toplanmışız

Yanıtla . 6Beğen . 0Beğenme 28 Kasım 15:19
05

Alperen - AKP’NİN VE SAKARYA MİLLETVEKİLLERİNİN SAKARYA’YA NE KATKI YAPTIĞINI BİRİ YAZABİR Mİ?

ADAMLAR İSTANBUL VE DİĞER BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYELERİ KAYBEDİNCE DENGELERİ BOZULDU.

KİMSE ARTIK AKP’BELEDİYELERİNDEN UMUT BEKLEMESİN

Yanıtla . 10Beğen . 1Beğenme 28 Kasım 13:30
04

uyandırayım aliiso - uyandıralım ali ihsan sözünde durmayan ama neyse durmasanda olur

Yanıtla . 6Beğen . 0Beğenme 28 Kasım 13:16
03

Fsdfasdgdfbhsgtyhtnjgs - ne oldu oğlum hani gereksizdi sızin o genel baskanınız gereksiz diyordu oğlum ne oldu man kafalar toplanmıs gene

Yanıtla . 4Beğen . 1Beğenme 28 Kasım 12:21
02

Msk - TA SİZ HALA O HASTANENIN YAPIKACAĞINIMI ZANNEDİYORSUNUZ BAKANLIĞIN 2021 YATIRIM PROĞRAMINDA YOK GERÇEKÇİ OLUN SAKARYAYI GÖZDEN ÇIKARDILAR TEKIRDAĞDA BİLE YAPILDI HASTANE IRAYI KAZANMAK LAZIM SAKARYA KEKLİK GELİR AYAĞA KALK DERİM ALIRIM OYLARI SIKINTI BİZDE İŞE YARAMAZ ADAMLARI BAŞKAN VEKİL OLARAK ÖNÜMĞZE KOYUYORLAR SRÇ BUNLARI İSTESENDE İSTEMESENDE GARSONLUK YAPANAYACAK ADAMLARI SEÇİYORUZ ONDAN SONRA HİZMET BEKLİYORUZ. İSTER KIZIN İSTER BEĞENİN DURUM BU EN İŞ BİLMEZ AKŞAM DEDİĞİNİ SABAH UNUTAN KİŞİLERLE BU İŞ OLMAZ. BİZ AVCUMUZU YALAYALIM UYUYUN MIŞIL MIŞIL

Yanıtla . 16Beğen . 0Beğenme 28 Kasım 11:27