Sakarya İl Hıfzısıhha Kurulu yılbaşında 4 gün süreyle uygulanacak koronavirüs tedbirlerini açıkladı.
Kurul tarafından alınan karara göre yılbaşında otellerde müzikli eğlence ve parti gibi faaliyetlere izin verilmeyecek.
Cumhurbaşkanlığı kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda, 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00'dan 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00'a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.
Sokağa çıkma kısıtlamasında muaf tutulacak yerler ve kişilere dair liste yayınlanmış, oteller ve konaklama tesislerinin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmuştu...
Muaf tutulan otel ve konaklama tesislerinin alınan tedbirlere aykırı bir şekilde yemekli ve müzikli eğlence programları ve yılbaşı paketlerini açıklamaları sonrasında İl Hıfzıssıhha Kurulu harekete geçti.
Kurul sokağa çıkma kısıtlaması süresince yeni kararlar aldı.
Alınan yeni kararlara göre, kısıtlama süresince konaklama amaçlı müşteri kabul edebilecek oteller ve konaklama tesisleri, yılbaşı programı, eğlence, canlı müzik ve kutlama programları yapması yasaklandı.
Saat 22.00’den itibaren ise otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran, lokanta ve diğer otel salonlarında kayıt dinletilmesi de dahil olmak üzere hiçbir şartta müzik yayınına izin verilmeyecek.
Belirlenen esaslara aykırı uygulama yaptığı veya eğlence yeri şeklinde faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen otel ve konaklama tesislerine Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ve Turizmi Teşvik Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(13)Mağdur Garson - Sayın valimize sesleniyorum.
Tüm illerde cafe restorantlar kapalıyken hendekde sırf e-5 karayoluna cephesi var diye şehrin merkezindeki cafe işletmesini dinlenme tesisi ruhsatı alarak açabılıyor ve hendek halkına masada oturarak hizmet verebiliyor. Halbuki kararname diyorki dinlenme tesisi ruhsatın bile olsa şehir merkezinde olamazsın ve yoldan geçmekde olan otobüse yolcularına tır şöförlerine seyahat eden vatandaşa hizmet verebilirsin ki vatandaş madur olmasın ama bu işletme bu maddeleri lehine kullanarak hendek halkına hizmet veriyo. Karşısındaki cafe kapalı çevresindeki cafeler restorantlar kapalı onların suçu ne e5 e cephesi olmamasımı? . Duyuyorum şikayetler ediliyor muhattap yok ilgilenen yok basın bu duruma sağır olmuş biz evimizde oturuyoruz kiramızı odeyemiyoruz. Dinlenme tesisi ruhastı alınca koronayı onluyormu pandemiyi engelliyomu anlamadım. Sayın medya bar yetkilileri bu duruma neden müdahil olmuyorsunuz burda bir durum var bu durumu neden irdelemiyorsunuz bu durumda kaç esnafın kaç çalışanın hakkı yeniyo buna sessiz kalmayın lütfen
Efe Can Yılmazer - Bu nasıl bir yorum birbirimize sahip çıkmamız gereken günlerde başkasının ekmeğinde gözünüz var gibi konuşmak hiç Türk halkına yakışır bir davranış değil
simderli - HIFZISIHHA KARAR ALSA NE ALMASA NE... HENDEKTE TÜM KAFELER KAPALIYKEN 1 TANESİ AÇILIYOR ARA Kİ HIFZISSIHHAYI BULASIN. BİR KERE ZENGİNDEN YANA TAVIR ALMAYIN
Noel Baba - yilbasinda eglenemeyecek olan kamiller kudurmus simdiden siz zaten hersene cekirdek citliyosunuz size gore bisey yok
Aaaa - Bu uygulama yerınde bır karar umarım hersene böyle yaparlar kimse kimseyi taciz etmez silahlı kavgalar olmaz
Kalfa - yanı bundan bu haberden bıle boylesıne tacız olayını cıkarttınız ya helal olsun . zıhnıyetsızler.
Behzats - Acaba sayın valimiz yılbaşı gecesi dağ bayır göl akarsu gezdiği gibi otelleri de gezecekmi bekleyip göreceğiz
Semt-i̇ Sakarya - VALİ DEĞİŞTİ BİLİYORSUN DEĞİLMİ?
Joker Erkan - ben kendi kendime son ses müzikle parti vercem gelsinler yazsınlar cezayı ben burdayım JOKER CLUP tam gaz
Hendek - İl Hıfsızsıhha kurumu nu denetlemelerini dogru yapmadigini düşünüyorum Serdivanda olsun ilimizde olsun tüm Ülkenizde kafeler kapalıyken hendekte şehrin tam merkezinde kafeye dinlenme tesisi altında ruhsat vererek açtılar simdi merak ediyorum il hifsiza kurumu nerde sn Valimiz sn Kaymakamımız boyle durumun bilgisi varmi
Gazeteci - Biz göremeyiz ama duyarız nasıl eğlendiklerini.. odalara kadar servis yspar herşey istedikleri gibi olur müşterinin..Otele nadıl girip kontrol edecekler turizm belgeli otelleri..İşte küçük esnaf sıkıntı duydu yoksa çok çok yıldızlılarda no problem oda kalmamış sapancada boş günlük ev kalmamış.. Ne ruhsat ne maliye kontrolü günlük 3000 ile 7500 arası havuzlu villalar.. Ne vergi ne izin 10 kişi bir arada vs.vs.
bb54 - odasına da girme be bilader, seninde evin var , sende evinde ne yapıyorsan yap. milletin odasının içinden de size ne yahu.
Fosil - BİZ ZATEN EVDEYIZ.
VAHDETTIN,HUBER,DOLMA BAHÇE SARAYLARINDAN CANLI YAYIN SEYREDERIZ.
Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.