MEDYABAR.COM:- İlimizde kısıtlamaların ardından pozitif vaka sayılarında düşüş yaşanırken, günlük ortalama 1800 kişinin pozitif çıktığı İç işleri Bakanlığının akşamları ve haftasonralı uygulamaya başladığı sokağa çıkma kısıtlamasıyla bu sayı hızla düşmeye devam ediyor
medyabar.com editörlerinin aldığı bilgilere göre dün itibariyle ilimizdeki pozitif vaka sayısı yani yapılan testler sonucu 127 oldu..
Bir hafta önce rakamların 200'lü seviyelerinde olduğuna dikkat çeken sağlık müdürlüğü yetkilileri kısıtlamaların sürmesiyle günlük vaka sayılarının 2'li rakamlara düşmesinin mümkün olacağına dikkat çekiyorlar.
Vaka sayılarındaki düşüş, Sağlık Bakanlığı’nın HES uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı. Kısıtlama öncesinde kentin neredeyse tamamı ‘yüksek risk’ anlamına gelen kırmızıyla kaplıyken, kısıtlama sonrasında riskli bölgelerin azaldığı görüldü.
EVDE TEDAVİ HASTALARI YARIYA DÜŞTÜ
Sokağa çıkma kısıtlaması, testi pozitif çıkan ancak belirti göstermediği için evlerinde tedavi görenleri de etkiledi. Kısıtlama öncesinde evde tedavi gören hasta sayısında da azalmalar olduğu belirtiliyor
Bu arada ilimizde virüsün görüldüğü 11 Mart tarihinden bugüne kadar yapılan testler sonucunda yaklaşık 60 bin kişide korona rastlandığı belirtiliyor.
Test olmadan hastalığı ayakta geçirenlerle birlikte bu sayısının 2 katı olduğuna da dikkat çekiliyor.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(10)Misafir - Bu güne kadar o kadar çok kandırıldık ki!. Artık, bu tür haberlere inanamıyorum... Hala, nereye baksak Covid-19 hastası, ya da Covid-19 virüsünden vefat eden var. Yine aynı hikaye başladı... Bütün Avrupa'da vaka sayıları rekor kırarak artarken , ülkeler Şubat ayına kadar kapanırken ve bu arada harıl harıl aşılama yaparken... Biz de ise sadece , laf salatası ve yorum yapılıyor!... Lafla peynir gemisi yürümez!..
Sağlıkçı - Vaka sayıları düşüyor da o zaman ölüm sayıları neden düşmüyor. S.E.A.H. morgunun önünde 1 gün bekleyin gerçekleri sizde öğrenirsiniz.
Garip - Sanıyorum Fahrettin'den masallar saati yine başlıyor .İngiltere mutasyonu haberi Avrupa'da çıktığından beri Türkiye'de vaka sayıları yine gün gün düşürülüyor.
Şubat ortası gibi bir gecede 500bin kişi turkuaz tabloya eklenir. Rahat olun Adapazarlılar...
66 - Seah çalışan birsürü sorumsuz personel vardır dışardan bakınca görmek isteyen herkes rahatlıkla farkına varabilir
Sakaryalı - Arkadaşlar anlamadığınız bir şey var. Vaka sayıları kısıtlamalardan dolayı düşmüyor. Memlekette korona olmayan kalmadığı için artık bağışıklık kazandık.
İtiraz - Büyük oyunu bozdun Reis!
Gül - Kesinlikle sokağa çıkmayın ki sakarya eğitim araştırmaya düşmeyin .çoluk çocuğa bırakmışlar.gece acil gittik kalp krizi şüphesiyle kimse yanımıza bile uğramadı.tahlil sonuçlarını bile vermediler.bir de imza alıp çıkartıyorlar. Bu hastaneye giden ölür kesin ve net.Sekreter hanımın başında bekliyoruz hanımefendi sevgilisiyle telefonda konuşuyor.Aşkım diye diye helak etti kendini.Acaba kendi yakınları olsa ne yaparlar.nefes darlığı var diyoruz gece 1 de oksijen veriyorlar. Yazıklar olsun .Bir de Troponin testi 57 çıkmış onun bilgisini bile vermiyorlar.Allaha havale ediyorum.
Tr - Tahlil sonuçlarını doktor değerlendirir sekreteri boş yere meşgul etmeyin lütfen
Gül - Daha da dozu arttırmışlar emin olun.kimsenin aşk hayatı beni ilgilendirmez ama orası bu kişilerin iş yeri aşk yeri değil
Gül - Başınız sağolsun, çok üzüldüm.
Ilker - Bu anlattıklarınız covid öncesi de böyleydi yeni değil
Vatandaş - kesinlikle katılıyorum. Covid+ Babamı acil yoğun bakımda 4 gün süründürdüler. Hastanın atletini değiştirmek için 3 te çağrıldık. Babamızdır diyip mecbur değiştirdik. Sağlık çalışanı ise elinde telefon sosyal medyada. sonuç:Hastanın üzerine değiştiren de pozitif çıktı. Babam vefat etti. Allah kimseyi SAKARYA EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNE düşürmesin. Hastane büyük, donanımlı olabilir ama yönetilemiyor. Allah oraya düşene kolaylık versin. Allah bu tip çalışanları da bildiği gibi yapsın, kendileri daha beter olsunlar.
Vatandaş - Bence yine bizi kandırıyorlar düştüğü falan yok test değerleri ile oynanıyor. Tüm beliritleri gösterenler bile negatif çıkıyor şuanda.
Adapazarli - GÜZEL ŞEYLER DUYMAK NE BİLEYİM HİÇ ALIŞIK OLMADIĞIMIZ ŞEYLER :/
Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.