Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) yeni tip Koronavirüs ( Kovid-19) ile mücadele için başlatılan "Toplum Tarama Çalışması" kapsamında, doktor / diş hekimi ve hemşireden oluşan sağlık ekipleri, ilimizde toplam 610 haneyi ziyaret edecekler.
TÜİK tarafından rastgele belirlenen adreslere giderek, kişilerin rızası dahilinde kan ve sürüntü örneği alarak Kovid-19 testi yapacak. Test yapılan kişilerin aktif vaka olup olmadığı, hastalığı geçirip geçirmediği ve bağışıklık durumu ayrı ayrı değerlendirilecek. Vatandaşlar test sonuçlarını e-Nabız üzerinden öğrenebilecek.

TÜİK tarafından rastgele seçilen hanelere giden sağlık ekibi, aileden olumlu yanıt alması üzerine çalışmalarına başlayacak. Her haneden Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen yöntemle seçilen kişinin TC kimlik numarası ve cep telefon numarası kayıtları alınacak, ardından hazırlanan anket soruları yöneltilecek.
Alınan cevaplar, Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi (FİTAS) mobil uygulamasına kaydedilecek. Yapılan çalışmayla ‘Koronavirüs süreci bizim toplumumuzda nasıl geçti?’, ‘Bağışıklık kazanıldı mı?’, ‘Koronavirüs ne düzeyde bağışıklık bırakıyor?’ gibi sorulara yanıt bulunması bekleniyor.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(21)Send Işçi - korona diye bişey yokmuş veremmiş bu açıklaması ne zaman gelir acaba ?
Emrah - Sakarya genelindeki tüm Fabrika çalışanlarına test yapılması gerekiyor.çoğu işçi hastalık belirtisi olsa bile bi sağlık kuruluşuna gitmek istemiyor çünkü 10gün evde karantinada kalmak istemiyor.işverence iş kaybı olacak diye bi şey demiyor açıkçası bu durum işlerine geliyor.
Şahin,5454545454 - Bunu fırsat bilen soyguncular veya yanlış kişiler gelip kapını çaldığında ihtiyar kesimi özellikle dikkat etmesi lazım yaşlı kesimi özür dilerim bunu yasaklı günlerde yapılması bence daha iyi olur Thomas herkes evinde olur güvenli olur gibi düşünüyorum
Yarma Test - Bize belediye barınaklarinda yaptilar.
Eyup bakir.
Ali al.
Sabahattin koç.
Eyüp Bakır - Seni nerenden yaptılar her yere salça oluyon
Deli̇ Murtaza :) - 57 MÜSLÜMAN ÜLKENİN TAMAMI GAVUR AŞISI BEKLİYOR :) YANİ BU İŞLER ÖYLE MUSKAYLA, OKUMAYLA, ÜFÜRÜKLE OLMUYOR HACII
Eyüp Bakır - Aşıcı kaşıntınmı var
Eyüp Bakır - Seni nerenden yaptılar her yere salça oluyon
Aşıcı - BIZ AŞI OLDUK.
YARMA ASI ONCE.
SONRADA KAKMA ASI..
eyup bakır.
Ali al.
Sabahattin koc.
Mert korkmaz.
ELLERIDE HAFIFMIŞ.
Zorbey - Ciğerlere yapışan bir virüs için neden hipofiz bezinden sürüntü alınarak test yapılıyor anlam veremiyorum.
iSmail - vay be inansakmı acaba bir yıldır gelen giden yok şimdimi geleceniz güldürmeyin ya
Sarı - yorumlara bakıyorum da diyorum ki...
Güneşler semti - Amaç ne? Maske dağıtilmadi herkes kendi imkanı ile maske bulup takıyor herkes temaslı herkes iç içe aşılamaya geçsinler biran önce ?
Vatandaş - Covid dönemimde benim hes kodumu bile doğru düzgün işleyemeyip, sağlıklı olarak gösteren sağlık bakanlığı mı yapacak ? Yoksa vaka sayılarını yalan yanlış yazanlar mı ?
Sedat Dagkesen - Bu isi taaa basinda yapacaklardi...! Heryerde her mahallede saglik ocagi var ve saglik ocaklarini üs olarak kullanarak her mahallede sokaga cikma yasagi yapacaklardi ve tum saglikcilari butun mahallelere bolerek her eve girilip test yapilacak,test sonuclari gelene kadar herkes evdekilerle dahi mesafeyi koruyacak encok 2 haftada sonuclar cikip negatiflerle pozitifler ayrilacakti...Ama insanlari hos tutup pispislamak maksadi ile malesef bunuda siyasete malzeme olarak kullandilar hatta mucadele doneminde havaya dunya kadar paralar harcandi...Mali goturen goturdu.Zaten kimin iceride adami varsa alakasiz insanlar dezenfektan maske ihalelerine girdi.ALLAHA HAVALE EDIYORUM...
Sakarya - Yalaaaaaaan
İsyankar54 - Maske dağıtmayı beceremediler daha hiç bir eve gidip test yapmadılar üçüncü testi yapacaklarmış benim evime gelip test yaptılar diyen acaba bir Allah kulu varmı
Gerçekçi - Dolandırıcı ve hırsızlara yol gösteriyorlar. Geçenlerde vardı zaten böyle bir şebeke. Bu uygulama sayesinde çoğu yaşlı vatandaşlarımız gelen belirsiz kişilere daha çok inanmaya başlar ve mağduriyetler artar. Bunları düşünen güvenlik kuvvetleri yokmu acaba
Hi Hi Hii - Bence %50 olmustur
Kamile - Siz once temaslilara test yapin. Aktif vaka tespit edildikten sonra ayni evde yasayanlara bile test yapmiyorsunuz. Kapi kapi gezeceklermis. Yalan. 3 kisi gezip haberlere resim aticaklar tamam.
............ - Temaslı olan herkese test yapılsaydı işin içinden ne çalışanlar ne de laboratuvar kalkabilirdi. Temaslılara test semptomu varsa yapılır, yoksa yapılmaz.
İsyankar54 - Karamana gitsinler orada fotojenik bir muhtar ve yalaka bir fotoğrafçısı var tam onların istediği gibi yardımcı olur
Adalı54 - Yok daha neler. O test çubuğu insanın beyin zarını deler.
Sakaryalı5454 - birinciyi yaptılarda üçüncüsü kaldı
Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.