MEDYABAR.COM
Çin’den gelen CoronaVac aşılarının illere ne zaman dağıtılacağı, aşıların hangi tarihte Sakarya’ya geleceği merak ediliyor…
Bugün itibariyle Çin’den gelen aşıların özel tasarlanmış araçlara yüklenmesi başladı.
Medyabar.com editörlerinin edindiği bilgilere göre, şehirde bakanlık tarafından gönderilecek aşılar için hazırlıklar yapıldı. Aşıların saklanacağı soğuk hava depoları belirlendi.
AŞILAR SAKARYA’YA NE ZAMAN GELECEK?
Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilecek olan aşıların bu hafta içerisinde ilimize gelmesi bekleniyor. İlk etapta Sakarya’ya 20 bin aşının gönderileceği öğrenildi.
Yetkililer, gönderilecek olan aşılar ile ilgili hazırlıklarını tamamlandıklarını ifade ederek, biz hazırız mesajı verdiler.
Buna göre her ilçede oluşturulan belirli yerlerde aşılama yapılacak.
Aşıların Sakarya’ya ne zaman geleceğine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Aşılar geldikten sonra aşılamanın ne zaman başlayacağı da merak ediliyor.
KİM NE ZAMAN AŞILANACAK?
Türkiye’de planlama yapılırken ilk grupta sağlık çalışanları, 65 yaş üzeri kişiler; önce kronik hastalığı olanlar, sonra diğer 65 yaş üzeri kişiler ve kalabalık içerisinde bulunan huzurevi, bakımevi gibi yerlerdeki kişiler ile engelli bireylerin aşılanması söz konusu olacak.
POLİS, ASKER, ÖĞRETMENLER
Sonra toplumda hizmet önceliği olan kişiler; polisler, askerler, öğretmenler, adliye çalışanları, cezaevlerinde çalışanlara aşı yapılabilir.
HİZMET SEKTÖRÜNDEKİLER
Hizmetin sürdürülmesi yönünden öncelikli olan gruplar yani belediye çalışanları, doğalgaz, elektrik, telefon, internet hizmetleri gibi gruplar bir sonraki grup. Daha sonra peyderpey diğer gruplara doğru gidecek.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(18)Molla - HERKES AKIL VERİR...KİMSE SÖYLENENE UYMAZ....AŞILAR,İNŞALLAH BEKLENEN SONUCU SAĞLAR.
Okur - Bence perşembe cuma başlamasın, ne derler perşembe perişanlık, cuma mübarek gün hiç olmaz, cumartesi pazar tatil hiç olmaz. Şunun şurasına pazartesiye ne kaldı. 11 aralıkta aşılar türkiyede, hemen aşılama başlıyor dözünden sora rahmetli kemal sunal filmine benzedik
Misafir - Sadece polis, asker, öğretmenlerin aşılanması yetersiz olur. Bu birimlerde görev yapan diğer tüm idari çalışanların da aşılanması gerekir...
Misafir - Ne hikmetse, Çin bu aşının Faz-3 test sonuçlarını hala açıklamamakta ısrar ediyor!.. Bu nedenle bu aşının henüz bilimsel güvenirliği kanıtlanmış değil!.. Türk Vatandaşının sağlığı ve hayatı bu kadar ucuz mu?.. Türk halkı denek mi?...
Bu konuda, Türkiye'deki bir üniversiteye görev versinler, bağımsız bir üniversite bu aşıların testini yapsın!..
Hangi Aşı Bu? - Hani şu gümrükte 2 gün bekletilen, eksilerde özenle muhafaza edilmesi gerekilen aşıların , elalemin önünde poz poz resim çektirdiği aşılar mı? Lütfen biri beni uyandırsın!
Uyandırıcı - bu aşıları biontech aşılarıyla karıştırmayın bu aşılar normal buzdolabı sıcaklığında 4-8 derecede yani saklanabilen aşılar ve gümrükte bekletildiği süre zarfında lityum bataryalı özel konteynerlarda muhafaza ediliyor bu yıllardır bu şekilde ve ülkemiz yıllardır nerdeyse ülkemizdeki bütün aşıları çinli sinovac şirketinden alıyor ( hepatit-kızamık-kızamıkçık-su çiçeği-tetanoz-kuduz vs. vs.)
Erenler - Herşeye eyvallah binbir türlü trip çeken sağlıkçılar da n sonra en cok insanla temas eden market çalışanları nerde nezaman alı olacaklar. Şahsen ben olucam gerer doğru biz toplum da hor görülen 3 üncü sınıf insanlarız bak 2 değil 3 uncu sınıf unutmuşum biraz saygı duyun bizlere eğer saygı görmek istiyorsanız değerli Sakarya halkı
Okuyucu - Gerçekten en içten samimiyetimle söylüyorum, iyi ki varsınız kardeşim. En başından beri hep minnet duyuyorum market çalışanlarına. Siz bakmayın bazı meslek gruplarının olan bize oluyor, biz en çok tehlike altındayız diye yaristirmaca yapmasına. Siz olmasanız, tarlada çalışan çiftçi olmasa, kasap olmasa, şoför olmasa, çöpleri toplayan görevli olmasa, kargoyu teslim eden kurye olmasa, paket servis getiren eleman olmasa, fabrika işçisi olmasa halimiz nice olurdu. Hepiniz çok değerlisiniz, bunu hiçbir zaman unutmayın. Her mesleğe saygı duymayı, insan olduğumuz için birbirimizden hiçbir farkımız olmadığını toplum olarak öğreneceğimiz günler de gelecek elbette.
Send Işçi - kimse aşı olmucak galiba. ben hazırım. eminim bunlarda sıraya girerler aşı vurulurken .d
Cakin - 3M aşıdan 20.000 asi oldukça az.
Nufusla orantılı paylaşım da 40000 e yakın çıkıyor
Spartacus - Boş beyinlere boş ticari araç kasalarını gösterip 'burada aşıyı hayal edin' diyerek milletle dalga geçiyorlar. Kral çıplak diyen yok.Hak edene her türlü musibet müstehak.
Vatandaş - çin aynı hastalığı hemde 1 milyar 300 milyon insan aşışız atlatabiliyor ,bize geldi i AŞI olmassanız iyileşemessiniz algısı veriliyor ,tabii inanırsan
5196 - ayrıca çin türkiye büyükelçisi bu aşıyı kendi halkına vurulması yasak diye demeç verdi.Kendi aşısını kendi halkına yapmayan çin Türkiye'ye aşı gönderiyor..Kimse kusura bakmasın kendi halkına yapılmayan aşıyı ben neden yaptırayım ?
Rumuz - yanılıyorsunuz çin şuanda dünyada en fazla aşılamayı yapan ülke toplam 10milyon dan fazla kişi aşılandı
Beka,davamız - Külliyen yalan.....çinde yapılam her sey taklit..
Simdi vefat sayisini vaka sayisini 60.70 düsurecekler...mart ayindan sonra her yer serbest olacak...MART AYINDA ACI RECETE BALLI BÖREK
Arifi - Ben sahsen çinden getirilen bu aşılara
GUVENMIYORUM.
DELİ MURTAZA :) - BEKLEYİN MAYISTOS GİBİ GELİR SAKARYA'YA
BaDeNuR / Esohbetten - Olmayın oldurtmayın bu aşıya açıkca güven yok içinde ne oldugu belli değil
Boşacevap - Ya arkadaş ne kadar bilgin varda konuşuyosun ya ne kadar aşı hakkında bilgin var bi salın artık instagramdan sosyal medyada delinin birş kuyuya taş atıyor sizde kalkıp falan filan yapıyosun biley biliyomuş gibi yorum yapıyosun meraklısınız boş konuşmaya bi gir interneti araştır okdar kullanmayı biliyosan araştır aşının tarihçesini salgın hastalık nedir nasıl atlatılır biter sonra bak bi bu şirketin geçmişine ulan içtiginiz ilaçların çoğu ithal bide gelmiş tatava yapıyosun boşş
5196 - Tamam siz yaptırın..Şunu da cevaplayın o zaman çin türkiye buyukelçısı bu asının çin halkına vurulmasının yasak olduğunu söylerken, kendi halkına bu asıyı yapmayan çin aşısını neye güvenerek yaptıracaksınız ?
Rumuz - yediğiniz ekmeği-içtiğiniz meşrubatı-kullandığınız telefonun içinde ne var nerde yapılmış araştırmazsınız afedersin yemek sonrası dişini temizlemek için kullandığın kürdan çin malı satılıyor marketlerde sen neden bahsediyosun...... şuan ülkede uygulanan bütün aşılar sinovac aşısı ( hepatit-kızamık-kızamıkçık-kabakulak-tetanoz-kuduz vs. vs. vs.) tutturmuşsunuz çin malı ne olduğu belli değil diğerlerini biliyomusunuz
Elvan Demircan - @Vatandaş isimli kullanıcı vallahi sizin gibi sürü denekler oldukça dünya hep var olucak hiç durma ilk sıradan ol çinlilerin deneği
Vatandaş - Zorunlu değil aşı olmaya bilirsiniz! Fakat ben kendime sıra gelince olacam devletimize güveniyorum! Şehir hastaneleri ne ne gerek var diyenlere destek verenler olmasın ve bizlere gölge etmesinler yeterli! Sizden olmayanlar koyun cahil diyorsunuz ya lütfen sizin gibiler olmasın ;)
Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.