Sağlık Bakanı Fahrettin Koca il bazında 7 günlük vaka sayılarını açıkladı.
Bakan Koca'nın açıklamalarına göre Sakarya'daki vaka sayısı 100 binde 76,77 olarak açıklandı. Buna göre 7 gün içerisinde yaklaşık 760 yeni vaka tespit edildi.
"Son basın toplantımızda illerimizdeki vaka sayısını paylaşacağımızı belirtmiştim. Bundan sonra her hafta başında 7 günün vaka sayısını ilan edeceğiz. Yerinde karar dönemindeyiz."
Tabloya göre, illere göre haftalık (8-14 Şubat) Kovid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide, Sakarya'da 76,77, İstanbul'da 60,19, Ankara'da 35,49, İzmir'de 44,39 oldu.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(26)Ismail - Bu matamatik nasıl açıklama yap editör kafa karıştırmayın
He bunu bilerek yaptığınızı düşünüyorum
Palamut - sakarya ölmüş agliyanimiz yok
esnaf arkadaşlar allah kolaylik versin
akp nin kongreleri bitince acarsiniz inşaallah
Palamut -
sakarya ölmüş agliyanimiz yok esnaf arkadaşlara allaha kolaylik versin
Midye - Her şehrin rakamlarını sade net anlaşılır şekilde açıklamak çok mu zor. Yüz binde bilmem ne olarak açıklayıp kafa karıştırmak neyin nesi. 70 80 yaşındaki adam ne bilsin yüz bini. Herşey de olduğu gibi yine karmakarışıksınız.
SAKARYA - ADMİN NEDEN ANLAMIYORSUN. BİR HAFTADA 100,000 (YÜZBİNDE) 76,77 KİŞİ NASIL MATEMATİK YAPIYORSUNUZ. ŞİMDİ SİZ BAŞLIĞI DÜZELTTİĞİNİZİ Mİ ZANNEDİYORSUNUZ. YAZIK BU MİLLETE DOĞRU DÜRÜST HABER YAPIN. YAZIM YANLIŞLARI ÇOK. İNSAN HABERİ YAYINLAMADAN ÖNCE Bİ KONTROL EDER OKUR EN AZINDAN.
Bilal - İnsanlar gelcekten anlamıyor ben 15 gün yattım ve 3 ay oldu atlatalı ama vucudumda hastalık devam ediyor ve enfeksyon cıkıyor ayaklarım calışması düştü ve gelcekten cok zor insanlar rahat gencler akşamları parklarda artık uyanın devlet herkezin başina birmemur bırakamaz. Allah herkeze şifa. versin
Hakan - Vaka sayısı artarken esneklik intihar demek hastanelerde yer kalmaz ne yapmaya çalışıyorlar anlamış değilim
Vatan - Milletin kafasını karıştırıp yüzbinde oran vereceğinize rakamı net bir şekilde söyleseniz ne olur?
Adem - bir haberi de doğru yazın.Amatörlerle çalışmayın ki kaliteniz düşmesin o rakam 'yüzde' değil,'yüzbinde' diye düzeltin
Osmanlı - hükümetin yerinde olsam her yeri açarım insanımız anlamıyor hala çocuk oyuncağı sanıyor birşey olmaz diye diye bu hale geldik
Ali - AKP kongreleri tıklım tıklım ama yandaki lokantada 2 kişi yemek yiyemiyor kongreye giden millet mi hatalı kongre yapan yöneticiler mi?
Sakarya - BAŞLIK YANLIŞ ADMİN DOĞRU BİLGİ VERMEMİŞ BAKAN IN AÇIKLADIĞI RAKAM YÜZBİNDE 76,77 YÜZDE DEĞİL
ahmet dursun - Ne biçin insanlarsınız ya. Zamanında vakalar açıklanırken, hükümet vakaları saklıyor diyordunuz. Gerçek vaka sayısı çok daha fazla diyordunuz. Şimdi; bu kadar vaka yok, olamaz diyorsunuz. Vaka sayıları şişirilmiş diyorsunuz. Niye? Çünkü ilk zamanlar her yer açıktı. Şimdi kısıtlama var. Çünkü Kısıtlama kaldırılsın istiyorsunuz. Tamam ben de katılıyorum, esnaf sıkıntılı, kademeli olarak kısıtlamalar kaldırılsın. İnsanlar işlerini yapsınlar, cepleri para görsün, akşam evine ekmek götürebilsin. Ancak kaypaklık yapmayın. Dün başka bugün başka konuşmayın.
ahmet dursun - Sen benim anlatmak istediğimi hiç anlamamışsın. Aslında benimle aynı şeyi söylüyorsun. Kelimelerine, anlatımına, noktalama işaretlerine bakacak olursak zaten derdini anlatamıyorsun. .
Sakarya5454 - Saçmalamayi keser misin kafeler restoranlar kapalı olsa ne olacak git dışarıya daha beter kalabalık tabikide yalan .kafeleri açmak için düşük gostrecek aklica.lafa bak restorant kafelerde kim 45 dakika oturacak en fazla hangi insanı takip edeceksin.vakalar birden bu kadar duşemez.zaten diğer illere göre Sakarya'da yüksek .
Hlk - İstanbulda haftasonu millet hep sokaklarda kimsenin yasakları dinlediği yok ve sonuç olarak sakaryadan daha düşük vaka! Sayısı var.
Sakarya5454 - Birde hala kafeler lokantalar açılsın diyorsunuz esnaf battı diyoruz ,insanlar duyarsız çark caddesinde HES kodu sorulma bırakıldı .burada bu kısıtlamalar pek işe yaramıyor.hafta sonu insanlar markete diyip oturmalara gidenler var yapmayın Allah aşkına artık yettiniz be .bu gidişle öbür ayda evlere kapanacaz.
Kardelen - Şimdi sayın bakanım gönül tabiki bu salgının bitsin istiyor hayat eve sığar uygulamasından baktığımda yeşil ve maviler çok düşük riskli konum gösterirken haritanın çok az yeri varla yok arası gibi kırmızı varken nasıl oluyorda birinci sırayı yine Sakarya alıyor ya sizin testlerde bir yanlış var yada haritada bir yanlış var anlayan anlamiyana anlatsın şahsen ben anlamadım ulu dağda millete denetim yok ceza yok virüs yok vur patlasın çal oynasın tatil dönüşü salın insanların içine uludagdan gelenleri sonra vakalar arttı heryeri kapatıyorsunuz oteller niye açık burda virüs yokmu ben anlamıyorum biri bana anlatsin?
İmamoğlu - Külliyen yalannnnnn
180 bin test sayisi varkende 7 bin vaka vardi.
80 bin test sayisi şimdi yine 7 bin vaka.
Palavra,yalan,dolan,
Esnaf bir olun açin.
Bir fabrikada 1000 kişi yemek yiyor.
Sakaryadaki fabrikalarda 80 bin kisi yemek yiyor.
Palavra...akp kongerlerine devam
Send Işçi - e bu sayı çoook ? nerede bu 760 kişi.
Onur1664 - Bu nasıl bir rakam. Biri açıklasın. Bizim nüfüs 100 bin mi
Mehmet46 - Seninde matematik hocada bir sıkıntı var.
Bakan 100 binde 76,77 diyor, sakarya nüfusu 1000 sayarsak 76,77×10 = 767,7 yani yaklaşık 768 vaka olur. Bu arada ben beden eğt. Öğretmeniyim istersen benim hesabı bir matematik hocasından teyit et
Hasan - Matematik dersine Beden Eğitimi Eğitimi hocası mı giriyordu? Bu oran 100.000 kişide 760 kişi Sakarya nüfusu 1 milyon dersek 760x10=7.760 kişi yapar kardeşim
Enes Hoca - Şimdi burada haftalık vaka sayısı 76,77 belirtilmiş. Ama bu sayı 100.000 kişi için.
Gelelim şimdi gerçek sayılarımıza... Sakarya'nın nüfusu 1.042.649 kişi.
Oran orantı yaparsak da haftalık ortalama vaka sayısı 800,44 olur. Bir hafta 7 gün olduğu için 800,44/7 yaparsak...
Sakarya'da geçen hafta günlük ortalama 114 vaka var!
Yusuf54 - Medyabara hayranim % 76.77 ye nasil cevirdi muthis bir zeka??
Sakarya5454 - Sakarya her zaman ki gibi yüksek birinci sırayı kaptirmiyor.
Eskidost - maşallah 100 bin kişiye düşen vaka sayısına göre Türkiye'de ilk 15 içindeyiz. Kurallara uymak yok gezmeye devam Sakarya. Kimse okul, üniversite, lokanta, kafeterya açılmıyor diyerek mızmızlanmasın. Çünkü suçlu bu şehirde yaşayan hiçbir kurala uymayan halk ve denetlemeyen yetkililerdir. Çuvaldızı kendimize batıracağız
Ismail Çoban - aynen cumartesi ve pazar günü A-101 e alışverişe gittim bosna şehitliğinin karşısındaki..iki tane sığır yaşlarıda var 45-55 yaşları arasında markette maskesiz dolaşıyorlar..çalışan çocuklar kibarca uyardılar da maskelerini taktılar..bu sığırlar yüzünden çift maske takarak gidiyorum alışverişlerime..hala kafeler restorantlar açılsında diyenlere şaşırıyorum..üçüncü dalga istiyorlar galiba bu sığırlar..ülkede ne çok sığır varmışta görünmüyorlarmış
Tufan54 - Adamlar Medeni kardeşim burası gibi değil burada adam maskeyi nereye takacağım diye düşünüyor o yüzden keşke İzmir kadar bilinclensek ama nerdee
Sümer gençlik - İzinde İzmire geldim yollarda herkes maskeli yolda sigara içen yok çok kuralcılar hayretle izledim
Asabi - sen ne diyosun dayı ?
Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.