Adapazarı Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Teknik Birimler Şantiyesinde düzenlenen imza törenine, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Başkan Yardımcıları Hilmi Kızılcık, Fatih Çelikel ve Yusuf Özden, Adapazarı Belediyesi Personel A.Ş. (ADABEL) Genel Müdürü Zeki Salim, TÜRK-İŞ İl Temsilcisi Cemal Yaman, Belediye-İş Şube Başkanı Osman Şar, YERELSEN Temsilcisi Murat Aslan, Belediye-İş ADABEL Baş Temsilcisi Şaban Aydın ile sendika üyeleri ve çalışanlar katıldı.

İmzalanan sözleşme neticesinde, Adapazarı Belediyesi ADABEL A.Ş.’ye bağlı 470 çalışanın maaşlarına yüzde 45’lere varan oranlarda zam yapılmış oldu.

Azami Faydayı Hedefledik
Toplu İş Sözleşmesinin detaylarını açıklayan Başkan Mutlu Işıksu, “Her şeyden önce tüm mesai arkadaşlarımız bizim için çok kıymetlidir. İşçi hakkını iyi bilen biriyim. 25 yıl boyunca işçi olarak çalıştım. Adapazarı Belediyesi olarak, başta mesai arkadaşlarımızın mali durumu olmak üzere, hem sendikalarımızın teklifleri hem de belediyemizin finansal yapısını göz önünde bulundurarak azami faydayı hedefledik ve örnek bir mutabakat zemini sağladık. Çok açık ve net söylüyorum. Mesai arkadaşlarımızın her birini çok seviyorum. Belediyemizin tüm başarılı çalışmalarının altında mesai arkadaşlarımızın imzası var. Hepsinden Allah razı olsun.” diye konuştu.

Önemli Artışlar, Fark Ödemesi Tek Seferde
Toplu iş sözleşmesi sonucunda çalışanların memnun olacaklarına dair inancını paylaşan Başkan Mutlu Işıksu, “Daha önce sözleşmelerde yer almayan çok önemli yeni kazanımlar sağlamanın memnuniyetini yaşıyoruz. Ocak ayı için hem maaş hem de sosyal hak farklarını yeni toplu sözleşmemizin gereğine uygun olarak ödeyecek; Temmuz 2020’den itibaren geçmişe dönük 6 aylık süreç için de sosyal haklardaki tüm farkları da mesai arkadaşlarımızın hesaplarına Mart ayı maaşlarına kadar yatıracağız. Sözleşmemizde aile yardımları ve sorumluluk primleri olmak üzere ilave haklar sağlıyoruz. Yine 10 günlük ikramiye ödemelerini 40 güne çıkararak söz konusu başlıkta rekor bir artışa imza atıyoruz. Çok sevdiğimiz Adapazarı’mız için sevgi ve emekle çalışmaya, hemşehrilerimizi mesai arkadaşlarımızla birlikte mutlu etmeye devam edeceğiz. Bu yolculukta bizlerle olan sendikalarımıza ve tüm mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Toplu sözleşmemiz hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Mutabakata varılan toplu sözleşmeden duydukları memnuniyeti paylaşan TÜRK-İŞ İl Temsilcisi Cemal Yaman, “Güzel bir sözleşmeyi neticelendirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışan arkadaşlarımız için önemli haklar aldık. Bu süreçte Belediye Başkanımız Sn. Mutlu Işıksu’nun hassas yaklaşımı ve bizlerle birlikte olması ayrıca bir kazanımdır. Mutlu Başkanımız işçi camiasını iyi bilir. Emek konusunda hassastır. Adapazarı Belediyesi’nin çalışmaları ile sokaklar, mahalleler çok daha güzelleşiyor, Avrupa şehirleri ile yarışır hale geliyor. Belediyecilikte ve çalışanına verdiği kıymet ile Mutlu Başkanımız Sakarya’da en iyi örnekleri ortaya koyuyor. Kıymetli Başkanımıza işçi arkadaşlarımızın yanında olduğu ve emeğe gösterdiği değer için çok teşekkür ediyoruz. Bizler de müjdeyi verelim. Geçmişe dönük 6 ay boyunca sendika aidatlarını da işçi kardeşlerimizden almayacağız. Her iki taraf için de hayırlı olsun.” dedi.

Sendikadan da Ayrı Müjde Var
Belediye-İş Şube Başkanı Osman Şar ise, Adapazarı Belediyesi işçileri için hayırla sonuçlanan bir mutabakat sağlandığını belirterek bu noktada gayret gösteren taraflara teşekkür etti. Şar, “Mutlu Başkanımız Adapazarı’nın ve işçi kardeşlerimizin yanında olduğunu gösterdi. Teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Sendika olarak gayretle çalıştık. Cemal Yaman Başkanımızın da ifade ettikleri gibi 700 TL’ye yakın olan 6 aylık sendika aidatlarını da almıyoruz. Gayret eden taraflarla hayırlı bir sonuç aldık, mutluyuz.” şeklinde konuştu.

Çalışanlar Çok Mutlu
Konuşmaların ardından Başkan Mutlu Işıksu’ya hediye takdim edildi. Çalışanların alkışlayarak “Adapazarı’nı Çok Seviyoruz” sloganları attığı anlarda mesai arkadaşlarına eşlik eden Başkan Işıksu, onlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(33)Takip - Mutlu Adapazarı
Selim Sert - Mutlu başkanımımızı ,
Türk-İş Temsilcisi Cemal Başkanı,Belediye İş Sendikasını Osman Şar başkanımı tebrik ediyorum.
Gerçekten özellikle pandemi döneminin kahramanlarından olan belediye çalışanları hakettikleri değeri verdiğiniz için..
Aynı zamanda Türk-İş`e bağlı sendikaların sürecin her aşamasında yanımızda olmaları bize destek olmaları Belediye İş sendikası tercihimizde ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi..
İnanıyorum ki diğer ilçe Belediyelerde çalışan arkadaşlarımızda Türk-İş çatıısı altına geleceklerdir..
Yok tehdit var yok grev var yalanları da birliğimizi bozamadı hamdolsun..
Hakkı Ödenmez - Sakarya'nın en kral başkanı iyi ki varsın Allah cc seni başımızdan eksik etmesin.Amin
Alın Teri Soğumadı - Güzel sakarya'mızın adam gibi başkanı teşekkürler.
Güzel Sakaryam - sendika başkanı kaç lira maaş alıyor? İşçileri tehdit eden kimdi greve çıkmayın diye..işçi kardeşlerimize güzel zam yapın her yıl..hep başkana memura olmaz..sahada onlar çalışıyor
İşçi - Şizofrenik bir durumunuz var sanırım tavsiyem en kısa sürede en yakın hastaneye gitmeniz.!
Pinokyo - CHP li belediye lerle kariştirdin sanırım ;)) valla pes haftanın yalanı;)) Pinokyo bile yanında daha dürüst;))
Çöpçü - Sakarya'nın Reisi Adam gibi adam Mutlu başkan.!!!
Mercek Mami - Sakarya'mızın en kral başkanı Allah cc seni başımızdan eksik etmesin.Amin
Elmurq - Adın gibi Mutlu olasın Hemi
Personel Çok Mutlu - Allah cc sizi başımızdan eksik etmesin sayın başkanım.
Eleman - Mutlu başkanım Allah cc sizden ve ekibinizden razı olsun. Sendikalarımızada ayrıca teşekkürler.
Yüzde 30 - Sayın başkan bu bolluk nereden geliyor yüzde 45 çok fazla değilmi. Yıllık enflasyon yüzde 15 bile değil belediyecilik hizmet yeridir işçiye çok zam verip oy toplama yeri değil hayırmı ankaradan işçilerin maaşlarını düzeltin yakında seçim var talimatımı geldi
Sakaryali - Zorunami gitti CHP mi zannetin her yerde grev var
Vatandaş - Sen nasıl bir yaratiksin onu söyle zoruna mı gitti senin gibilerin pisliğini toplayan insanların zam almasi?!!
Yüzde 30 - Sana benim gibi bir tosun lazım daha önce söylesene
Yüzde 30 - Çöp toplamak işine gelmiyorsa istifa et kravatlı iş bul
Sıkıldık - Sanane......zorunami gitti o senin pisliğini toplayan gece gündüz bilmeyen insanların hakki kos konuşma uzaaaa
Yüzde 30 - Benim yaptığım yorumun neresinde CHP yazıyor siz kafayı Chp ile bozmuşsunuz bu ülkede sadece AKP ve chp mi var başka parti yokmu peki bu medyabara yorum yapmak için illa bir partiyi tutmak mı gerekiyor. Kamuda çalışan insanların almış olduğu maaşlar bizim gibi insanların verdiği vergilerden veriliyor sen Sakarya da AKP seçimi kaybedince hangi partili olacaksın. Bak bir sürü büyükşehir belediyesi el değiştirdi sakaryayıda İYİ parti kazanırsa İYİ partilimi olacaksın
Yüzde 30 - Alın terimi ben kamuda çalışıp
terleyen.
. bir tane çalışan görmedim Yat uzan para kazan
Vatandaş - CHP nin trolune bak hele şampanya dağıtan belediye kere söyle devletin parasıyla reklam heykel adı altında milletin paralarını çarçur edenlere söyle !!! Bu verilen zamlar tamamen alın Terinin hakkıdır boş yapma uzaaa..
Amele - Hayırdır kimin trolüsün sen CHP nin iscilerine maaş veremeyip reklam adı altında belediye nin paralarını çarçur edip hizmet etmeden yandaşlarını beslenmesini örtbas etme çabası mı bu ? Güneş balçıkla sıvanmaz tosunum git başka kapıda yemlesinler seni;)))
Adapazarı Merkez - Mutlu Işıksu varsa gerisi teferruat tır.!
Güzel Insan - Sakarya'mizin reisine selam olsun
Wole - Adı gibi Mutlu etti Adapazarı belediyesi çalışanlarını Allah cc razı olsun sebep olan herkesten.
Hugo:54 - HERKES KONUŞUR MUTLU BAŞKAN YAPAR ADAPAZARI SENİNLE MUTLU
ADAPAZARINI ÇOK SEVİYORUZ
Alın Terinin Mutluluğu - Gerçek bir emekçi dostu Mutlu Işıksu adın gibi mutlu olasın
Her Daim Adapazarı - Adamsın Mutlu başkan
Yusuf said dağlı - Yorumlara bakıyorumda herkes bu yüzde 45 masalına inanmış katiyyen yalan maaşımız yol ve yemeği çıkarırsak asgari ücretin altında
Saityusuf - Allah çarpar adından utan, mutlu başkan asla yalan söylemez. Hadi belediye açıklamasına yalan diyorsun. Koskoca Türkiş sendikasınıda karşına alıyorsun. Güzel cesaret tebrikler
Gökhan - Beğenmiyorsan istifa et ben geleyim yerine başkanın karşına çıkalım beraber şöyle başkan beye ben memnun değilim istifa ediyorum arkadaş yerime işe girsin de uyar mı? Nasılsa ben asgari ücretle özel sektörde temizlik isciyim yerine işe gireyim uyar mı?
Yusuf said dağlı - Yalan külliyen yalan yine asgari ücret hatta daha bile aşağı
Saityusuf - Yalan söyleyeni şehirdeki 72 millet?
İşçi - Yalanciyi opsunler mı ;)))
Seven Bir Işçi - Adamsın başkanım
Seven Bir Işçi - Adamsın başkanım
Emrah - %45 mii bu şartlarda çok güzel bi ücret valla sanırım bir temizlik işçisinin maaşı bu zamla birlikte 3850 falan oldu. helal olsun başkana
Sakaryali54 - Adam gibi adam mutlu başkan.
Adapazarlı54 - Mutlu başkan raconu kesti. Bütün Sakarya izledi. helal olsun başkan beye.
enflasyonun tavan yaptığı bu dönemlerde işçisini ezdirmedi.tebrik ediyorum başkan beyi.
en çok ta temizlikçi arkadaşlara sevindim. herşeyin en iyisini hakediyorlar.
Emekçi - İşçi dostu olduğunuzu gösterdiniz. Allah razı olsun başkanım. Sakaryada son sözü söylediniz. Bütün dengeler altüst oldu. İşçi kardeşlerime aldıkları haklar anaların ak sütü gibi helaldir helal olsun. Eminim performanslar %45 değil %100 artacaktır.
Başkanımıza sendikamıza çok teşekkürler.
#AdapazarınıÇokSeviyoruz.
#İşçiDostuBaşkan
#AdamGibiAdam #MutluIşıksu
Vatandaş - emekliye geldimi yüzde 8 zam adalete gel, ülkenin vay haline .
Heniokh - Cahil
İşçi - Alakaya maydonoz;)
Kese Agzin Borca Açmak - Yüzde kırk kırkbeş zamma imza atan Başkanlar ilerde kendine ait bir şirket sahibi olurda o zaman işçilerine bu kadar kendi cebinden zam yaparsa o zaman işçi hakkını gerçekten gözeten biri denir. Sakarya geçen yil en çok borçlu ilk üç belediye arasında idi yüklenilen bu borca kıyasla sunulan hizmet takdirlerinize.
Vatandaş - Yüzde 30 Luk soytarı.! Emekçilerin zammı nerene battı?
Yüzde 30 - Chp kadar taş düşsün başınıza
Balık Hafızalı Olmamak - Kardeşi sahip olduğu marketin calisanlarina yuzde 50 zam yaparsa zam oranı açıklanmayan diğer belediye iscilerinin başkanı yüzde elli zammi imzalayabilir demis özetle. Beyt ül mal harcanirken kendi cebinden harcarmis gibi dusunmedikce tüyü bitmemiş yetimin hesabı da bitmez.niyetine girilip yıllardır temeli atilamayan şehir hastanesi gibi zaruri yatırımlarda bile dünyadaki pandemi ve sosyo ekonomik gerçeklerden oturu mecburi yavaşlama varken devletten maaş alan memurun üç katı oranda zam vermek, asgari ücretliye yapılan zammın yaklaşık iki katı zammı vermek borctan başını kaldıramayan baskani hangi partiden olursa olsun devlet kurumu olan tüm belediyelerin hakkı degildir. Bu yorum işçiler insanca yaşama için gerekli maaşı almasın demekte degildir. Bu ekonomik ortamda varmı arttıran gibi reklamı yapılmaması gereken bir iştir. Unutulmamalı bir ilçe belediyemiz kredi çekip çalışan maaşı ödemişti geçenlerde.
İşçi - İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinde o kadar çok işçi atıldı ki CHP li belediye başkanları tarafından namus sözü verenlerin neler yaptığını gördük sesin niye o zaman çıkmadı trol.!!!
Vatandaş - Siz CHP nin belediyelerine bir bakında konuşun gırtlağıda geçti borçları her gün yeni bir Sayıştay raporu açıklanıyor! Hükümetin verdiği yardıma müracaat edip ordan maaşlarını ödüyorlar çalışanlarının hatta bazi belediyeler maaş bile ödeyemiyor peki kendi kaynaklari gelirleri nerde onu sorgulayın araştırın! Artık millet aç edebiyati yemez yandaslariniza nasıl orta yapılıyor onlara bakın !!! CHP kime ne diyorsa kendi yapıyor artık foyalariniz ortaya cikti.!!Fazla Fox TV izlemeyin;)) Google amcaniza sorun inanmıyorsanız!!
Seven Bir Işçi - Çamur atsanizda güneşi karartamazsiniz adam gibi adamdır mutlu başkan işçilikten gelmiş biri olarak bizi tek anlayacak oydu ve bizleri anladı teşekkürler başkanımıza!!
Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.