Adapazarı ilçesi Şeker Mahallesi Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde alkol satışı yapan marketin açılması mahallelinin tepkisine neden oldu. Markete yakın bir bölgede bulunan Sıracevizler Camii’nin cemaati ise açtıkları pankartlar ile duruma tepki göstererek protesto gerçekleştirdi. İmza toplayan cemaat, alkol satışı yapan işletmenin kapatılması için gerekli girişimleri de yapacaklarını ifade ettiler.
İşletmenin açılmasının ardından huzurlarının kaçtığını ifade eden mahalleli Bülent Ak, “Mahallemizde bulunan bu işletmenin kapatılmasını istiyoruz. Biz çocuklarımızın geleceğini düşünerek, örf ve ahlakın ortadan kalkacağına inanarak bu talepte bulunuyoruz. Camiye yakın bölgede bulunan bir işletme. Mahalle aralarında böyle satışın yapılmasını uygun görmüyoruz. Burası açıldıktan sonra huzurumuz kaçtı” dedi.
"Mahalle aralarındaki alkol satış yerlerine ’hayır’ diyoruz"
Vatandaşlar arasında imza topladıklarını belirten İbrahim Çuhadar, “Mahalle aralarında açılan alkol satış yerlerine ’hayır’ diyoruz. Geleceğimize kötü örnek olduğu için istemiyoruz. Biz imza topladık, gerekli yerlere müracaatımızı yapacağız” diye konuştu.
"İmza topladık gerekli mercilere ileteceğiz"
Alkole karşı olduklarını ve bu işletmenin kapatılması için imza toplayarak gerekli yerlere başvuracaklarını aktaran Mehmet Ali Başak ise, “Bizim evimizin dibinde, yarın öbür gün çocuklarımız rahatsız olacak. Bunu uygun görmüyoruz, alkole karşıyız. Şu ana kadar 20 imza topladık ve gerekli mercilere ileteceğiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından vatandaşlar, ‘Mahallemizde alkol istemiyoruz’ şeklinde sloganlar atarak protestolarını sonlandırdı.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(98)Yüzde 30 - Caminin ve okulun yanında böyle alkol satışı olmaz arkadaşlar biraz mantıklı ve aklıselim olalım
İslam Arslanoğlu - size ne kardeşim tekel bayi sahibi senin ibadetine camine namazına karışıyormu araştırsan bunların çoğu gençliğinde içki içmiştir kimseyi ilgilendirmezi yasalar müsaade ediyor size ne oluyor
By Edep - mahallesinde peynir ekmek gibi ot satılıyo onun içinde yapsınlar ya
54 - Şimdi bu arkadaşlar hakkında usulsüz protesto yaptıkları icin yasal işlem yapılmalı halkı galeyana getiriyorlar insanları birbirine sokuyorlar
Ganyotçu - İçenler muhterem.
Hi̇çki̇mse - A101 İN ORDA NE İŞİ VAR HAYRET BİŞEY
Temel - Duyarliliklarini tebrik ediyorum. Keşke her Müslüman aynı tepkiyi gösterebilse.
Sait - Yahu adamlar aşır> dinci devlet belirli mesafe koymuş ve busafede satiş yapabilir
Polonyalı - Atasözü geldi aklıma.
Her meyhaneye giren iyi bozulmaz. Her kiliseye giren kötü düzelmez.
Mert - Efes in karton kolilerinemi yazdınız yoksa çok benziyor :)
Tabakhaneli - Amcalar allh askina mahallenizde genelevi isletiyolar haberiniz yok birakinda adamlar paralarını kazansinlar derdinizmi yok başka
Ahlakli. - Dayilar, olup gitmeniz yaklasmis zaten.
Olup gitseniz, dunya cok daha guzel bir yer olur ondan eminim...
Birisi gelip sana, camiye gitmeyeceksin dese dunyalari basina yikarsin ama baskasina kendi hayat tarzini dayatirsin. Cahil insanlar..
RAPPERS - Abi o nasıl bi protesto şeklidir öyle :):):) bunca rantlara yolsuzlukta peşkeşlere sessiz kal sonra isssmıoogurzzzzz istemıorgzz bu arada 31 yaşında insanım bir çok alkolik hayatımda var ve inanın hepsi saygılı efendi insanlar ama nerede hacı hoca tanıdığım varsa hep üçkağıtçı bakınız bir tane bile yok cok ciddiyim sen cocuguna doğruyu yanlışı baksı yapmadan öğret anlat o dogru yolu bulur merak etme
Hilal - Biz Adnan Menderes Caddesi'nde barların yakınında oturuyoruz. Sabaha dek sarhoş sesinden uyuyamıyoruz. Kavga eksik olmaz. Alkol satan marketten değil; bardan çıkan insan gürültüsünden, kavgasından ve bu mekandan çıkıp sokaklarda oturup sabah ezanına dek bağıra çağıra yemek yiyen insanlardan rahatsızız. Biz ne yapalım?
54 - Ensar vakfındaki çocuklara tecavüz edildiğinde nerdeydi acaba bu camii cemaati o zaman ahlakınız neredeydi yazık bu böcek beyinliler Var ken bu ülkeden bir cacık olmaz
T C - Bence tekel büfesi açılmasından daha garip olan bir şey varsa o da camiinin altında A-101 olması...
cet - Haklısın, Hiç bir caminin altında fakir fukaraya yemek dağıtan bir imaret yoktur. Ama ticaret hiç bitmiyor. Güzelim İslam Dini böyle tipler nedeniyle hakkettiği saygıyı göremiyor. Yabancılar İslamiyet i acımasızlık ve gaddarlık olarak tanıyor.
Chatan - ömrümde böyle saçma bi protesto görmedim bırakın şu milletin yakasını insanları yönlendirip yönetme çabasını öbür dünyada kimse kimsenin günahını veya sevabını üstlenemeyecek içen içsin ibadetini yapan yapsın yorumlarda münafıklar falan demişlerde Allaha şükür gittik evimizde içtik kimseye sarkıntılık yapmadık kimseye yanlış birşey yapmadık ama bazıları gibi cumayı kacırmayıp cami avlusunda tefecilik yapmadık bırakın bu boş işleri camiler olmuş seytan yuvası anlatmasın kimse burda bir şey
Arifi - Yorumlara soyle bir goz attim ne kadar munafik, mulhid, ve ayyas varsa
Burada toplanip söz birliği yaparak
Yorum yapmislar.bu mahluklari Allah"a
Havale etmek en güzeli..Sizin dininiz
Size benim dinim bana diyerek....
Arifi - Hiyarin onde gideni yorumlari okuma
dan yazma...Allah'in emirlerine karsi
Yorum yapan nedir.? Efendimiz sav min mubarek sozlerine karsi cikan ne
dir..? Salak salak yazma ileri zekali senin durumunda onlardan farkli mi
Zannediyorsun..! Küfre rıza küfürdür.
Adin Ali , Hasan olmak seni kurtarmaz
Imanda şek vede şüphe de olmaz..
Insan gunahkar olabilir ama inkar etme
diği muddetce muslumandir. Ama iş
Inkara gelince veya emir ve yasaklari
Hafife alip alay ederse o zaman islam
Dairesinin dışına cikar..anladin mi
Ileri zekali bilmiyorsan oku ogren veya
Bir bilene sor..yeter be...
Halkın Düşüncesi - arifin tarifi olmaz ama senin tarifinde biraz hıyarlık var yorumlardan insanları münafık ilan edecek kadar müslüman ama islama göre böyle bir ithamın çok tehlikeli olduğunu bilmeyecek kadar yobaz ve cahilsin
Sakarya 5454 - Tekel bayi açılmış sözde protesto ediyorlarmış bırakın bu saçma sapan haberleri açan adamları sanki tanıyonuz arkasından konuşuyonuz daha faaliyette bile değil gelip giden oluyor diyonuz gelip giden ya mobilyacısı yada toptancısı açanları da tanıyorum kimseye Bi kötülükte bulunmazlar adamlar ekmeğinin peşinde
teoman - dayılar; sıracevizler camiine kipa migros kuş uçumu 250 metre mesafede alkolün 100 çeşidini satıyor, alkolü migros değil de büfe satınca mı ahlakınız bozuluyor. Yoksa tekel bayii ile şahsi bir hesabınız mı var. Bu ülkenin evlatları tacize, tecavüze uğrarken ,kadınları öldürülürken çocuklarınızın ahlakı bozulmadı mı? o kadar hassas düşünüyorsanız o zaman neden pankart açmadınız. Cehaletinizde boğulun.
Bilen Bilir - Beyaz show a çıkın demek istiyorum ama oda yok artık
Selim - caminin altına hemen 101 marketi kondurmuşunuz ya Allah için bir aşevi yada kimsesizler için bir barınak yapsanız ama illaki ticaret yapmanız lazım. Karışmayın milletin işine güçüne siz önce camilerimizin binalarını amacında kullanın kullanmayanı protesto edin.
Ersin - Hiç bir şeye pankart açmaz kimse adam tekel açmış ona pankart açmışlar içmek istemeyen içmez pankart açmaya gerek yok
Hocaoğlu - YÖNETMELİKTE İBADETHANE OKUL KREŞ GİBİ MEKANLARDAN BELLİ UZAKLIĞI OLMASINLAZIM. AYNI ZAMANDA RUHSAT VEREN BELEDİYEYİ PROTOSTO EDİN
Adapazarlı - Oraya tekel açıldığını bu haberle öğrendim. Yarın ilk işim ordan alışveriş yapmak olacak. Harcayacağım paranın küçük bir kısmı market sahibine, büyük bir kısmı da vergi olarak bu caminin imamlarına gidecek. Bu sayede ekonomiye can, müminlere imam sağlamış oluyoruz arkadaşlar:) Umarım daha da çoğalır bu marketler. Sonuçta devletimiz çok iyi para kazanıyor alkol vergisinden. Devletimize feda olsun be. Gaza geldim, devletimizin paylaştığı IBAN'a da para yatıracağım şimdi oohh
Çakır - Laik sistem kadar başınıza taş düşsün. Ne alıp veremediğiniz var anlamıyorum. Kendi nefsinize hakim olamayıp “Bademlemek” dediğiniz caniliğe devlet mi müdahale etsin. Allah korkunuz noldu
Adapazarlı - Devlet memuru değil mi kardeşim, ne demek istiyorsun sen vergilerimiz memurlara değil de saraylara çantalara vs mi gidiyor demek istiyorsun ? Vatan hainliği yapma
Tayyip Hayret - Bu ne yozluk bu nasıl duruş..
edebin ve maneviyatın zerresi kalmamış .
Bu nesli bu hale getiren dinsiz laik sistemdir.
Ana baba görmemiş evladın suçu ne?
Yarabbi yakma insanları! ölmeden hidayet ver. İmanı olanları gafletten tez uyandır.
Edep yahu!
İmanli - cami imamının verginden maaş aldığın kanitlasana:)))
Karaosman - Burdan yazıyorum be Allah'tan korkmazlar faizciler çocuklara tecavüz edilirken kul hakkı yenilirken nerdesiniz sahtekarsınız.eğer hepininizin bankada faizde parası yoksa .hepiniz sahtekarsınız .ulan bunca ülkede birçok olay oldu bir gün çıkıp böyle bir şey yaptınız mı .sen içmessen içme sanane sen kimsin buna karışıyorsun.Allah hepinizden hesap soracak .
Tayyip Hayret - Bu ne şiddet ne celal... Kötünün birine bile karşı durmak kardır. İnsan ak pak değil.. Gençtir hata yapar nefistir hata yaptırır.
Pişman oluyor tövbe ediyorsa güzeldir. Bin kere tövbe etse pişmanlık güzeldir.
Kimse geçmişinde ki gibi yanlışlarla kalkacak değil.. Allah af etsin.
Senin her yerin doğrumu Rabbine kulluğun nasıl ona bak.. Biliyorsan doğruyu İyiliği anlat. Kötülükten men et.
Herkes hesabı kendi verecek.. İyiliğe sebeb olursan iyilik hanen çoğalır kazanırsın.
Edepsizlik arsızlık insana yakışmaz.
Civan Perçemi - Dayılar Allah aşkına önce o maskeyi adam gibi takın. Hele bitanesinde hic yok. Tekel bayi sana bisey yapmaz, inancina göre icine girmezsen Allah'ta sana bişey yapmaz ama o corona varya o corona ne olduğunu anlamadan öper seni. Bide ne öyle ya dandik bi mukavvaya dandik bi yazı tarzıyla olmuş mu hiç. Ne olur böyle seyler için biraz vakit ayırıp düzgün pankartlar yapın.
Doğrucu... - Bu ahlaklı vatandaşlarımızı,
Hırsızların, tecavüzcülerin, hak yiyenlerin karşısında görmek güzel olurdu...
Yalandan ellerine ilk geçirdikleri kıytırık kartona, Az önce oynadıkları idda kalemi ile yazılmış, zar zor ilkokul bitirmiş yazılarıyla, muhtemelen başka bir ticari kaygı ile, düzmece protestoda değilde...
Tayfun Karakuzu - Medya bara böle sacma bi haber yayınlatıp aklı sıra ses yapmaya calışmış sayın şeker mahalle cakalları eskiden ne bok yediğiz belli değil bu dükkan benim kardeşim ufuk’a kiraladım herkez evine ekmek götürme peşinde sırf arada ufak bi işletmesi olan bakkal kepenk kapatacak diye bi esnaf cami cematinde üye olan kayın pederini kullanıp politika yapan böle insanları camimizde mahallemiz de istemiyoruz !!
Mirsat Kocamanav - Karakuzu, yorumun edebini ve maneviyatını da ele veriyor. Kardeşim rızkını helalinden ara..
Peygamber İzinde bir hayat yaşamaya çalış..
Rızkı Allah dağıtır. Kime az kime çok.. İmtihan kini azla huzuru bulur kimi çokla rezil olur.
İnsan da akıl fikir var.. İyi çalışırsa Rabbini bulur iman eder. Yaşamı kolaylaşır.
Bu içki satışından ihya olanı görmedim. Bela getirir...
İnsan iyi ve kötü yapmak için vardır. Ama iyiyi çok biriktiren kazanır.
Alnı secdeye değmeyenlerin değene söz hakkı yoktur.
Yanlışa yanlış de uyar. İlişki mesafeni ona göre ayarla.
İNSAN mükemmel değildir.
Onda ki yanlışı gördün sen yapma daha iyi ol.
Kötülük yayan sebebin kaynağı olma?
Edep yahu!
Şeker Mahalleli - Tayfun kardeşim o çakal dediğin insanlar senin komşun cenazen olunca onlar gelir senin sünnetinde hepsi vardı daha önce baban kiraya verdiğiniz dükkanda esnaflık yaptı senin hakkın yoksa babanın hepsi ile hak alıp vereceği vardır.Komşun olan markete yeni açılacak tekel bayisi zarar verebilir ancak demokratik tepkisini veren baban yaşındaki komşularına çakal demek senin gibi bir delikanlıya yakışmadı.Bende tekel bayisi olmasını istemiyorum ancak yapacak birşey yok dükkan sizin.
Tayfun Karakuzu - Medya bara böle sacma bi haber yayınlatıp aklı sıra ses yapmaya calışmış sayın şeker mahalle cakalları eskiden ne bok yediğiz belli değil bu dükkan benim kardeşim ufuk’a kiraladım herkez evine ekmek götürme peşinde sırf arada ufak bi işletmesi olan bakkal kepenk kapatacak diye bi esnaf cami cematinde üye olan kayın pederini kullanıp politika yapan böle insanları camimizde mahallemiz de istemiyoruz !!
Objektif - Camimizde böyle insan istemiyoruz demişssin. Camide gözün olsa alkol satışı yapan kişiye dükkan kiralatmazsın. Önce düşün sonra yaz şapşik!
Sakaryalı - Yasa gereği zaten camiinin dibinde açamaz, ben anlamıyorum içmek isteyen zaten içecek nedir bu engelleme? İnsanlarımız fazla nesneci milyonları çalarsın umrunda olmaz ama mahallesine böyle bir şey açılır çıldırır
Sado - alkola karsi cikarlar parklarda oturup elalemin karisini kizini izlerler ic cekerler.
Ahmet Kaynar - Alkollü içki satan yerlerin cami okul gibi yerlere belli mesafelerde uzak olması gerekiyor o satış yerine ruhsat veren belediye bu kurallara neden uymamış. Sorsan bütün belediyelerimiz dini bütün ama bu alkollü satış yapan iş yerleri mantar gibi çoğalıyor.
Tiplere Bak - Bayii protesto edeceğine git muharını belediye başkanını protesto etsene g. Yemez tabi. Adama ruhsat veren kişiye gidin boş yapmayın
Sakaryali54 - Bakın kendi işinize yaa,alkol alanlar sizin camiye gidip ibadet etmenizden rahatsiz oluyorlar mi,adam alipta caminin avlusunda içmiyor ya...neymiş kötü ornekmis,rahatsizlikmis...çevrene bir bak neredeyse herşey kötü örnek,belediye ruhsat vermiş,devlet oradan aldığı yüksek vergilerle o camii imamının maaşını ödüyor,sizin maksadımız başka, üzüm yemek değil..
Sakaryali54 - Sende bak işine ,sen kimsin Allah mı oldunuz insanların dinini ve niyetini sorguluyorsunuz,devlet yöneticileri sizin kadar bilmiyorlar mı,kimden vergi alınır nereye harcanır senmi karar vereceksin..benim bu ülkeye olan faydamin acaba sende çeyreği oldumu..
Sakaryali54 - Gerçekler acıtır değil mi...
Müslüman - Rahatsızlık sebebi müslüman olmalarından olmasın sakın. İbretle okuyorum yorumları. Ya müslüman beldesinde müslümanların camiye gitmesine sen dahil olmak üzere rahatsızlık duymaya ne haddi nede hakkı var.haaa burası islam beldesi değil bende müslüman değilim diyorsan o başka. Medine deki Yahudiler Mekke'de ki müşrikler de iman sahibi kimselerin mescid gitmelerinden rahatsız oluyorlar di.bu bir ikincisi senin pis kirli vergin ile imamlar bilse o maaşı reddederler. Ki eminim ki senin gibi kirli zihniyetin bu devlete bir kuruş ne vergisi ne de yararı dokunur.sizin durumunuz tam olarak nedir Biliyormusunuz MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYANGOZ SATMAK.ve satarken de ey müslüman lar sakın sesinizi çıkarmayın demek.bende diyorum ki hadi ordan.hadi ordan.
Vatandaş - Çüşşşş hoşttt
Öz Sakaryalı - o adamlar o birayı içmese nerede namaz kılacaksınız.imam maaslarını kim ödüyor be insafsızlar
Vatandaş - Hadi ordan zındık
Vatandaş - bakalım alkol satışına göre yorum yapacam çünkü bu meletin her yerde alıcısı var !! Bende alkol almıyorum fakat icende kendisine kesesine zarar. Allah'ın haram kıldığı şeyden çekinmeyene ne yasak koysan boş !!
ser54 - büfe açıksa iki bira yollayın ordanda içelim dayılar
Mirsat Kocamanav - Bizi 19 yıldır muhafazakar bir iktidar yönetiyor. Bu devleti özünden koparan yasalar bir bir ele alınmalı idi.
Nesil kötülüklerden korunmalı idi.
Zina serbest oldu NİKAHLI başka nikahlı ile yaşıyor. Yatak sahneleri sokağa taştı.. Hayvandan aşağılık olanlar arttı. Ahlak maneviyat DİP..
Cemaatin camiden anlatmaktan kaçan görevliye güveni yok.
Bütçe 85 milyon un sadece 5, 10 milyonunu rahat ettiriyor. Geri kalana yetmiyor.
Asgari ücret süründürüyor. 25 yıl çalışma emeklilik te 1 asgari ücret değil.
Vekiller alışılmış KAPİTALİST düzene alışmış. ADİL dağıtan sisteme kafa yormuyor.
Ayrıcalıklı 24 bin maaşlı emeklilik bal.
Birde gözün içine bakarak konuşurlar..
Birbirimize hor bakar bunlara ön ilikler sorgulamayan istemeyen koyun oluruz.
Yazıklar olsun ç
Omers - Adam ruhsatı almış açmış.Kapatamazsımız..Durun..demokraside çarelerde tükenmez.Her şerde bir hayır vardır.Sizde gelene gidene tebliğ yapın Hocamiçkinin kötülüklerini anlatın.Birkaç gün sonra zaten kapatır gifer sizde sevabına erersiniz.
Biraz Edep - Cami ibadethanedir Allahın evidir...Caminin altında, avlusunda, hatta yakininda alkol ve benzeri haram olan Allahın haram kıldığı şeylerin satılmasından bazıları hiç rahatsız olmamış ve karşı çıkanlara da laf söylüyorlar...öyle bir zihniyet varki alkole helal diyecek kadar kalbi mühürlenmiş insanlar var...bırakın o zaman mahalleli ne diyorsa..Allahın dediğine bak ozaman her koyun kendi bacagindan asilir tabiki. dini degerlere ve manevi degerlere sayginiz yoksa imanınızı gözden geçirin biraz...Şeytanın avukatlığını yapacağınıza Allahın emrine bi bakın Allah ne diyor...
Dogrucu Davut - camilerdeki helalardan bile kazanç saglamaya çalışan tüccar din adamlarındanmı bahsediyoruz camilerin altında aşevi yerine markete kiraya verip cukkalamak dinen serbestmi market yerine konukevi ve aşevi yapılsa sokaktaki evsizler orda kalsa camide toplanan paralar oraya harcansa daha iyi olmazmı diyeceksinki marketten aldıgımız kirayla caminin ihtiyaçlarını karşılıyoruz ee diyanete verilen en yüksek bütçeyi nereye harcıyorsunuz karar verin din.mi paramı
Yusuf Alpcan - Allah razı olsun. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Böyle şuurlu cemaat olmak nasip etsin cümlemize.. Özümüze dönüşe atılan her adım bu topraklarda yaşayan herkese huzur ve bereket getirecek inşallah..
Ümmet'in bir ve kardeş olma zamanı.. Ben daha iyiyim fitnesini üzerinden atma zamanı aynı safta durma zamanı..
Karanlıklar dağılacak inşallah
Trajikomik - Ne değişik ülkeyiz dışardan eğlenceli hatta. Büfesi olup siyasal islamcı olan gördük bu şehirde. Şimdi bu amcalar bana komik geliyor. Keşke yolsuzluklara da akıllari erse pankart açsalar. Akıllarını erdirmek istemezler elbette. İnanın kendi kendine içene sarmaktan daha çok sevap kazanırlar.
Kabul edin etmeyin bu millet 500 yıldır içiyor.
Sacid Melik Duru - Bu kötü alışkanlıklardan gençliği insanımızı korumak için atılan her adım alkışlanır. Böyle diye hep böyle girmemeli yanlış olan.
Mitilci ,bekacı - Devlet...iddaa,loto,milli,piyango.at yarışı,daha bir çok haram olan her seyden vegi alir.serbest birakir.
Yıllar önce bir yerde okumuştum.KONYA ili.
dindar dersiniz,yobaz dersiniz AMMA KİŞI BAŞINA EN COK ALKOL TÜKETILEN IL.
şimdi bu amcalarin sülalesinin yarısi o büfeden alkol alıyordur
Mirsat Kocamanav - İslâm güzeldir hoştur. Müslüman farklıdır. Yanlışları yapar. Kimse son nefese kadar ben daha iyiyim diyemez. İyi ve kötü imtihan içindir.insan başıboş değil imtihan için yaratılmıştır. İyi kötü de yapar. İyiyi çok biriktiren kazanır. Başkalarının yanlışlarını görüyorsan sen daha güzeli yap. Daha beter isen eleştirme. Yozlaşmış Mahluk olma iyi yi anlatmak senin görevin yanlıştan uzaklaştırmak.. Sen hangisisin.
İmam etmiş İyiliğe çırpınan secdeye koşana laf söyleme hakkı için birazcık Rabbi ne yönelmek lazım. Yönelen de bu duruş zaten olmaz.
Emir Talha Aksoy - Doğruyu alkışlamayacak kadar yozlaşmış sa insan yazık. Rabbim hidayet versin.
İnsan ak pak değildir. İyi de kötü de yapar. Birazcık aklederse doğruyu bulur. Son nefese kadar dönüşü mümkündür. İyilikleri çok biriktiren iman edenler kazanır cenneti..
Zenci - gonya dedikleri sehirin kadina siddette,alkol ve madde bagimliliginda,fuhusta kimse eline su dokemez,sahte muslumanlarin baskentidir.
Recep - Yorumlarda içki satan yerleri destekleyen cahiller ile, ismi ve dışı Müslüman içi gavurlara sözüm, içki haramdır, alan, satan, aracılık eden, destek verenler lanetlenmiştir.
Bonjur - ?????Denişik seni
Yunus - Icmedigin sürece sana ne.kanun ne derse o
El Arabiya - Namazı kılın doğru evinize.hem kısıtlama var hemde ninem evde ekmek bekliyor.boş boş işlerle oyalanmayın oralarda.sizin bin liralık bayram ikramiyeleri devletin alkol sigara geliri ile veriliyor.siz şimdi o parayla iftar verip kurbanda kesersiniz.
Aliyar - Şeref yoksunu... Manav denilen türkün özyüm. Bizde şalvar anamız bacımız kızımız giyer eşarp bını kız iken örtmez evlenince tesettüre girer.
Şimdiki gibi başa örtü alta tayt daracık yırtık pantolon giymezdi. Göbeğini açmadı. Yozlaşmış derken bunu demek istedim kuş beynin yada edep terbiye din dersi almamış cahil beyin ile konuşuyorsun. Batıyorsun.
Dinsiz arsız edepsizin ırkı olmaz.. Irklar mükemmel değildir. Rabbini kim bilir iyi kulluk mücadelesi içinde yaşıyor kendi yanlışları da olsa doğruyu savunuyor alkışlıyor sa insanlığını unutmamış tır. Kimde edep utanma büyüye saygı yok dili küfürlü ise
insana benzer hayvandan aşağılıktır.
Allah birazcık düşünmek nasip etsin.. Utanacak kendine geleceksin.
El Arabiya - Aliyar mutlu sizin hepinizi içeri tıkmıştık.bir kısmınızda yurtdışına kaçmıştı.sen hangi inde saklanmıştın.sesini fazla çıkartma senide bulup çıkartırız.donsuz şalvarlı hoca müsvettesi
Aliyar Mutlu - Bu satırları yazacak kadar yozlaşmış insana benzer yaratık dolmuş ortalık.
Bela sıkıntı salgın hastalıkmış birazcık akleden kim.. Beyin düşmüş apış arasına asalak Ter akıtmadan bol para isteyen nankör bir nesil.. Uyandır Yarabbi!
Ahmet - Ben alkol kullanan bir insan değilim iki herkesin inancına saygı duyarım bana müdahale etmediği sürece fakat o yaşlılara bir sorum genel evlere niye karşı çıkıyorsunuz gençlere evlilik konusunda ilk önce yardımcı olun sizinle gelen yüzde yüz zamlara niye sessiz kalıyorsunuz bu kış doğalgaz yakamadık vijdansızlar
Vatandaş - Aşırı dozda makarna... Kaynatmadan yimenn guzummm dokanır...
Yediates - Ne kadar çok alkol bağımlısı var
Bonjur - Alkol satışı yapabilmek için belediye, kaymakamlık vs vs bi dünya prosedürden geçiyor ruhsat alabilmek için. Şartlara uymuş ki ruhsatını almış dükkanını açmış.
Değil pankart başka bişe de açsanız yemez.
Sizlere saygı gösteriliyorsa, sizde göstereceksiniz. Arabistan değil burası, öyle olsaydı krallar antalya sularında parti verip mankenlerle çıplak denize girerlerdi. Sizlerede dinimize arka çıkmak kalırdı.
Aliyar Mutlu - Şerefsiz imansız bir yorum diyebilirim. Allah kurtarsın bu cesedi ö
Iman Esastır - Hepsi fitne fücür tipler, camilerin alti ticarethane olurken rahatsiz olmazlar, dernekler para toplar kimseye hesap vermezler, Allah kalbinizi görüyor beyler....
Alkolik Partisi - Hadi dedeler beklio nineler dipsssdipssss..
Parkalarda oturup karikiz kesin...
hergun 1bira kalbe iyi gelir böbrekleri çalıştırır...
Bin Tövmeler Tövbesi - Bu bizim dilmen den ufuğun açtığı yeni yeri
Mi protesto ediliyorlar ufuk iyidir cami cemati bırakın kendince baksın işine
Senol - Şimdi Ekonominin Sahibi ile Müşterileri, Caminin imamı ve Cemaatine Karşı,Bizde Yakınımızda Cami istemiyoruz Derse Ne Olacak.işte Tamda Burada Düşünülemesi Gereken Bir Gerçek Var,Oda Ne Alkol Satan Bayi Nede Bu Bayinin Müşterileri Böyle Birseye Tenezzül Etmez,Sonuçta Herkesin inancı Kendine ve Her Koyun Kendi Bacağından Asılır. ✋
Kizgin Adam - KİMSENİN İNACINA KARIŞAN YOK PİSLİK PİSLİĞİ ÇEKER MAHHALLE HALKI OLARAK TEPKİNİSİ KOYMUŞLAR ÇOCUĞU VAR ÇOLUĞU VAR DÜZENİ VAR ŞİDİDEN TEPKİLERİNİ KOYUYORLAR KİMSENİN EKMEĞİ İLE DERDİ YOK İÇKİ ŞİŞEDE DURDUĞU GİBİ DURUYORMU HAPCISI GELİR SAPIĞI GELİR SERSERİSİ GELİR ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR ATEŞ PALAVLANMADIN SÖNDÜRMEK GEREK
Vatandaş - Hoop çüş inanmıyorsanız İslam'a yorumuna dikkat et !!
Kemal - Bu kurnazlar caminin kiracısı olan marketin dolduruşuna gelip diğer rekabetçi marketi kapattırmayı istiyorlar.içki bahane.caminin kiracısı kapatsın gitsin istemiyorlar.hep dümen.
Şeker Mahalleli - Kemal kardeşim bilmeden kul hakkına girdin ve dinimize göre o insanları tek tek bulup helallik alman gerekir.Yoksa ahirette senden hesap soracaklar.Cami altındaki market ile tekel bayisi arasında 200 metre ve 3 sokak var ayriyetten market ile tekel bayisi aynı ürün satmıyorlarki birbirlerinin işine engel olsunlar.Haline üzülüyorum bilmeden sırf yorum olsun diye onca insanın hakkına girdin
Yusuf54 - Burda cami cemaatini elestirenlerin cogu imandan yoksun.islam dini emri bil magrufu emreder ali imran suresinde.cemaate isinize bakin gibi sozler solemek kufurdur.Allah iman ve tovbe kapisini acik birakti.
İslam Arslanoğlu - sana ne lan milletin imanından bunun değerlendirmesi sanamı kaldı
Yusuf54 - Ben beni yaratanin hukumlerini yazdim.yazdiklarim iman ehlini baglar.herseyi ustunuze almayin cunku deliliniz sadece aklinizdan uydurduklarinizdan ibaret
Yusuf54 - Islam zahire hukmeder.hakkimda ne biliyorsunki?
CD - Geçmişinde sorgula aynı zamanda
Makarnacı - Şalvarlı Yusuf efendi konuşmuş.peki hocam.başka.
Vatandaş - Kes kes klavye muslumanligi yapma kimseyede dindarlik taslama her koyun kendi bacagindan asilir herkesin inanci kendisine boş yapma.
Murat - Sen yargı merci misin yoksa yargılayıcı mısın? Sana mı kaldı insanların hangi düşünceyi nasıl ifade edeceği? Bir çift söz de cami cemaatine. Caminin altında ki markette sigara satılıyor hem çocuklar hem de insanlar zehirleniyor. Kapattırsanıza o marketi de ? Yoksa caminin gelir kapısı mı kapanır?
Send Işçi - cami altında a 101 var. a 101 de sigara satıyor. sigara da haram ? cemaat içmeden kafayı bulmuş .d
Vatandaş - Yanlış yorum yanlış insan ol azıcık
Çerkesyokmu - Dayı sizi namazınızı kılın gidin evinize milletin ekmek teknisinden sizene arkadaş
Dogrucu Davut - fuhuşu serbest bıraktılar senin haberin yok galiba inanmıyorsan yakınındaki bir otele git soyadları tutmayanların aynı odada kaldıklarını gör eskiden evli kimse eşini aldattıysa cezası hapisti onuda kaldırdılar şimdi serbest sence bu yasayı kim degiştirdi müslümanım diyen din tüccarları kuran kurslarındaki erkek kız çocuklarına tecavüz edilirken bu dayıların sesleri neden çıkmamış yoksa o zaman dindar degilmiydiler sonradanmı müslüman olmuşlar
Murat - Fuhuş yapmak ve zina bu iktidar tarafından suç olmaktan çıkarıldı sana hatırlatırım.
Emrah Aydın - SEN NE BOŞ BİR TENEKE KAFASIN LAN MÜSLÜMANIN ALIP SATMASI İÇMESİ TASIMASI ARACILIK YAPMASI GÜNAH DEĞİLMİ OĞLUM .SEN ANLASILAN ALKOLİK TAYFADANSIN . O ZAMAN FUHUS YAPMAKTA SERBEST OLSUN ODA EKMEK PARASI İÇİN ÇALIŞIYOR SENİN KAFAN BASNAZ HADİ İKİLE
Şeker mahleli - Türkiye genelinde sakaryamiz alkol tüketiminde en üst seviyelerde boşa kürek sallamayin hafız hhoca reklamını yapıyor bence
Duisburg - Cami cemaati boşuna atar yapıyor.Buyuk marketlerin ağa babalarina güçleri yetmez ki o ağa babalarının da alnı secdeden kalkmaz.Eyyy cemaat.. kılın namazlarinizi işlerinize dağılın,haybeye atar yapmayın gündemi meşgul etmeyiniz
Emrah Aydın - YAVRUM GÜCÜN YETNMEZSEDE SAFIN BEKLİRLE ARMUT. HZ İBARHİME SU TASIYAN KARINCA KADAR BEYNİN YOK
Vatandaş - Muz cumhuriyetimi burası herkes herkese saygı duyacak.herkes bi standart insan tipinde yaşamak zorundamı içme kardeşim sen ona göre eğit çoluğunuçocuğunu içmesin istiyosanda git Arabistan’da yaşa şeriatla
Av.hasan - Demokratik olarak bir tepkide bulunmuşlar sorun yok. Burada göremedikleri asıl sorun şu? fotoğrafta gördüğüm kadarı ile o caminin altında bir market var. Caminin altında! Burada şunu irdelemek lazım, ibadethanelere ait olan bu bölümlerin ticari işletme olarak kullanılması ne kadar islami ve insani dir? Allah'ın evi dediğimiz yerlerden cami cemaati ve camilerin iyi konumlarından yararlanarak ticari çıkar sağlamak ne kadar doğrudur? Ya da doğru mudur? Bu alanlar toplumsal hizmet alanları olarak kullanılamaz mı? Neden caminin altında kimsesizlere aşevi, misafirhane vb şeyler değilde ticaret haneler yer alır? Cami çalışanları maaşlarını kamudan cami giderlerini de büyük oranda kamudan karşılıyorlar. Halkımızın cami yardımları konusunda da hassas olduğunu biliyoruz. Peki neden kar amacı güden ticari kuruluşlara Allah'ın evi kiraya verilir ve ticari kazanç elde edilir? Cami altındaki ticarethaneye de karşı çıkarlar mı?
Av. Hasan - Boş bir bodrum katı caminin bir parçası ve bölümüdür. Orası farklı hayır işleri için kullanılabilir. Eğer ticari kar elde etmek isteyen bir işletmeye camiye ait bir bölüm kiraya veriliyor ve bununla cami ihtiyaçları karşılanıyorsa bu zaten ticaret karşılıklı kazan kazandır. İslama uygunluğu tartışılabilir. Camiler için diyanetin ve cemaatin katkıları mevcut. Tam tersi bu market tarzı cami altı ticaret hanelerden müftülükler pay ve para alıyorlar mı? Sonuç olarak etik değil. Aşevi olsun, garibana misafirhane olsun. Öbür türlü caminin bir bölümünün ticarete entegresi tartışılmalıdır.
Jaws - Camiler ibadet yeridir ve asla ticaret ile ugrasmazlar. Ticaret yaptıklarını neye gore soyluyorsun? O caminin altı bos bir bodrum katıydı. Market kiralamak istedi ve kiraya verildi. Kira parası caminin bakım onarım elektrik su gideri vb. Harcamaları icin odeniyor. Egerbu tarz bir amacla kullanılmıyorsa soyledıklerınde haklısın. Devlet giderler icin bir miktar odeme yapıyor ama yetmiyor olabilir.
Sabır - ŞİMDİ SİZ İSTEMİYORSUNUZ DİYE MİLLET AYAĞA KALKACAK ALKOL SATIŞI YAPILMAYACAK
KESTİK İYİ SENARYO
ALALIM ABİLERİ:):):):):):)
Kuafor - Camiin altinda a1001 market var .yani eylemin sebebi belli
Cemaat tarikat dernek vasiflari ile cocuklari gonderdigimiz dini egitim aksin diye olan yerlerde cocuk istismari icin sesiniz cikti camii cemaati
Yorumlar ruhsat nasil almis diolar ulkemizde bundan kolay nevar parayi ver dudugu cal
A101 bim sok vs yerlerde kirtasiye kozmetik beyaz esya satiolar sesiniz cikiomu
Marketmi kirtasiyecimi betaz esyacimi blli deil
Migros gbi yerlerde alkol cok almak istyen gider ordanda alir
Sen cocuguna egitimini ver artik sonrasi cocuga kslmis
GERÇEK ADAM - Boş bir cemaatmiş bunu anladık tşkkrlr
Zakaryan - Böyle saçma bir durum görmedim çocuklarınıza gerekli eğitimi versenize alkol konusunda almasınlar içmesinler. Çocuklarımız içer diye korkuyorsanız alkol satan yer mahallede de olsa merkezde de olda alır içer önemli olan aile içi eğitim
Nk - İçme kardeşim o kadar istemediğin bir şeyse..
Sevsinler showunuzu..
Git sen camine yat kalk kıl namazını.
Biz sana diyor muyuz camiye gitme..
İsteyen istediği yere gider ne yaparsa yapar..
Sakaryalı - Son zamanlarda alkol satışı yapan büfeler mantar gibi çoğaldı özellikle mahalle aralarındaki caddelerde bunlara nasıl bu kadar kolay ruhsat verilir anlamak mümkün değil
Erru - Yazık size ya. Kardeşim seker mahallede kaç tane torbacı yakaladınız, kaç kere polise teslim ettiniz. Şeker mahalle o pisliğe buluşan kadar neredeydiniz?
Grkm - Caminin altında A101 mi var yanlış mı görüyorum.
Vatandaş - Kirayida bu işleri kovaliyanlar alıyor heralde
Şeker Mahalleli - Evet var kira alınıyor
Cahil - Bu tepkinizi ülke soyulurken tankpalet vesaire satılırkende yapsaydınız güzel olurdu boş işlerle uğraşmayın siz bakın işinize sorgulayacak okadar yer varken cemaat git diyanet işleri başkanını sorgula 4 trilyonluk zırhlı araca binmek caizmi yetimin malını 5li çeteye ensar ve benzeri vakıf cemaatlere peşkeş çekerken fetva vermeyen diyanet hocalarını eleştir .
Siyasal Müslümanlar - Keşke aynı pankartları kul hakkı yiyen hursızlarada gösterseniz bizde sizin samimiyetinize inansak
Damat - Hırsız yokki piyasada.kimbilir nereye kaçtı.kendisi için hovarda diyorlar.hırsızlığın cezasında yok.
Vatandaş - Ayıp ayıp ne alaka
Bülent Çağlar - Alkol Satışına hayır niye diyorsunuz. Anlam veremiyorum. Bunu içen insanlar var? Beğenin beğenmeyin. Faizde haram ama bankalara hücum ediliyor. Gıybet haram, hergün gıybet yapılıyor. Çalışmak imandandır. Kahve köşelerinde oturuyoruz. Sigara içmek zararlı ama sigara marketlerde satılmasın diyebiliyormuyuz. Genetiği değiştirilmiş yemlerle hayvanları besliyoruz. GDO haram. Toprağa tarım ilacını basıyoruz. Kendimizi ve doğayı tahrip ediyoruz. Diğer canlılara yaşam alanları bırakmayıp, betonlaştırıyoruz. Migroslardan çıkmıyoruz. Migros Alkol satmıyor sanki. Ondan sonra Alkol diyoruz. Cami tuvaletleri leş gibi. Bunu görmüyoruz. Sıra alkole gelmiş. İlk önce insanlar kendini düzeltsin.
Mirsat Kocamanav - Kardeş haklısın. Pislik zaten her yanımızı sarmış.
Saygı duy duyalım camiden okuldan uzak olmalı pislik hiç değilse..
Yanlış bir şey i alkışlamaya azgınlık yozluk derler.
Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.