Son günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin kamuoyu önüne attığı Nostaljik Tramvay tartışması yaşanıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce,
Yenicami ve Çark Caddesi’nin ortasından geçecek nostaljik tramvayla ilgili ayrıntıları paylaşan Başkan Yüce, “Bulvar ve Çark Caddesi’ndeki dükkanları giydireceğiz. Bulvardaki dükkânların önüne tente yaptıracağız. Tramvay Millet Bahçesi’nde son bulacak” dedi.
Ekrem Başkanın açıklamalarını üç-beş kez okudum.
Videolarını üç- beş kez seyrettim.
Nostaljik Tramvayın şehrimize ne katacağını açıkçası çözmekte zorlandım.
‘’ Ben bu şehre raylı taşımacılık getiremiyorum, alın bu nostaljik Tramvay ile idare edin kanısına vardım.
Nasıl olsa bir dört yıl sonra ben yokum, Nostaljik Tramvaya biner gezersiniz beni hatırlarsınız’’ sonucunu çıkardım.
Nostaljik Tramvayın bu şehre maliyeti ne olacak bilemiyorum ama zaten en borçlu Belediyeler sıralamasında ilk üçte olan Büyükşehir Belediyesinin bu proje için borçlanacağını Ekrem Başkanın kendi sözlerinden anlıyoruz.
Ekrem Başkan ne diyor?
Para problem değil, gerek Avrupa Birliği, gerek İslam Bankasından parayı buluruz, yani borçlanırız.
İnsanın aklına gelmiyor değil;
Neden Nostaljik Tramvay ilk önceliğiniz?
Bu şehrin bu kadar sorunları varken geri dönüşü sıfır olan bir projeye neden bu kadar borçlanıyoruz?
Diyorum ya aklıma deli sorular geliyor.
Nostaljik Tramvayı Ekrem Başkana ısrarla yaptırması konusunda birileri baskı mı yapıyor.
Yenicamiden, Bulvara, Bulvardan Çark Caddesine trafiğin en yoğun olduğu bölgelerde belki de aylarca sürecek bir ray döşenecek. Yani şehrin merkezinde hummalı bir çalışma yaşanacak.
Tüm bunlara sadece bir Nostalji için değer mi?
Coşkun Bilir
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(37)yapmayın ya !!!!! - Neden sakarya büyükşehir belediyesi denilince akla sadece bulvar cark caddesi gelir diğer güzelliklere neden yatırım yapılıp gelecek için bir çalışma yapılmaz anlamış değilim Aziz DURAN ın yaptığı projelerin daha önüne gecemedi hiç kimse bence sakarya bulvardan iki üc esnaftan ibaret değildir ögrenciler bile tercih olarak merkeze inmeyi seçmiyorlar
ercan - bunların hizmet anlayışı böyle, göz boyamak başkada bir şey yok. paraya dayalı icraat. ver parayı yapsınlar, havasını da ben atayım. önce şuna bir cevap verin; rant için dolmuş hatları bol kepçeden dağıtıldı mı? bu yüzden raylı sisteme geçilemiyor iddiası var.
antin kuntin bir iş için niye borçlanmaya gidiyorsunuz? bir gün ceketi alıp gideceksiniz bu borçları kim ödeyecek? geleceği de çalıyorsunuz. halkın gözünde düşündüğünüz konumda değilsiniz. bir gün tüm meseleniz bu olacak ama çok geç kalmış olacaksınız
Kemal Yavuz - SAYIN BASKAN SEHRE BİRSEYLER KATMAK İSTİYORSA KOPYA CEKMESİNE GEREK YOK HEM SAKARYA HEHRİ HEM CARK DERESİ SEHRİN İÇİNDEN GECİYOR İLLA NOSTALJİ OLSUN İSTİYORSA BESKOPRUDEN YANİ JUSTİNYEN KOPRUSU ALTINDAN ALSIN SAKARYA NEHRİNDEN BİRAZ CARK DERESİ İLE BİRLESTİRSİN SEHİRDE DEĞİŞİK YERLERDEN DOLASTIRSIN GONDOLLAR SANDALLAR ETRAFINDA GORGULU İNSANLARIN GİDEBİLECEGİ AİLE GAZİNOLARI KAFELERİ CAY BAHCELERİ İLE MUHTESEM BİR AMBİANS YARATABİLİR GENE DUKKANLARA TENTE YAPSIN AMA HERSEYDEN ONCE ADALETLİ VE PROGRAMLI OLSUN HA DAHA DEĞİŞİK BİR SEY YAPMAK İSTİYORSA SEHRİ BATIYA KAYDIRSIN KIRANTEPEDEN HEM SAPANCAYA HEM MERKEZE HEM ASAGI DEREKOYE HEM UNİVERSİTEYE TURNİKE YAPACAK BİR TELEFERİK KOYSUN
Tekçi Saban - Nostalji, eskiden var olan ama simdi olmayan şeyin özlemi dir. Peki bizde daha önce tramvay var mıydı? Ekrem Yüce hiç bir şey yapamiyacaginı anladi topu taca atıyor. Kaldıki düşündükleri nostalji şehrin çehresini bozar. Esnafa da kan kusturur.Şehre de fayda değil zarar verir. Eğer samimiyseler Şeker Fabrikasına giden demir yolu rayları toprak altında kaldı önce onları tekrar gün yüzüne cikarsınlarda tarihede saygılı olduklarını anliyalım. Duble yollardaki pancar kamyonları da azalmış olur. Bunların raylı Sistemi getirecekleri yok. Kamuoyunu nostalji tramvay palavrasi ile oyaliyorlar. Hikaye bu. Naci İris mahkemeyi kazansin görevine iade edecekti
Ne oldu Ekrem ?Hani sana bir ara Sevki Yılmaz SÖZ IMANDIR demişti ya....Hani söz? Sakarya nin gördüğü en kötü politikacı olmaya az kaldı.
TUtuh - Yorumları okumaya geldim
Figen - sükse gösteriş başka işleri yok, raylı sistem yap karaman camili korucuk hem hareketlensin hemde insanlar rahat etsin ama halka eziyet varken hizmet niye akp
Doğru Tekti̇r - İŞ SAATLERİNDE KİLİTLENEN TRAFİĞE ÇARE ARAIYACAKLARINA FANTAZİ PEŞİNDELER ÇÜNKÜ KENDİ TUZLARI KURU İSTEMİYORUZ ÇOK MERAKLIYSANIZ RAYLI SİSTEMİ YAPIN MÜNÜBÜSÇÜLERİ KARŞINIZA ALAMAMANIN CEZASINI HALK ÖDÜYOR UYAN SAKARYA UYAN BAKIYORLAR MUHALEFTE NDE BİRŞEY OLMAZ HALK NASILSA OY VERİYOR VERİYOR AMA ALMASINI DA BİLİR SIRF BU DAVRANIŞLARINZDAN ÖTÜRÜ İNSANLAR KENDİ PARTİSİNE BİLE MUHALEFET YAPAR OLDU GÖRMÜYORMUSUNUZ
Ahmet Yazici - Istemiyoruz
tek care
arifiye serdivan korucuk
ADARAY...
Nadirbaki - Bedava gitmek için belediye otobüsü bekleyen halka tranvay gereksiz konuşmayın boşuna. Herkes bedava geçinmeye alışmış bide tramvay mı istiyor geçin o işleri
Hüseyin Can - cadde 54 e ulaşımı sağlamazlarsa o kadar büyük proje çöker.cumartesi pazar giden insanlarla o proje ayakta kalamaz.millet bahçesi diyorlar fakat bence serdivan avm ye kadar gidecek bu tramvay.nostalji falan hikaye.başkanın burada yapacağı bir şey olduğunu düşünmüyorum..cadde 54 projesi çok büyük dolayısıyla oyuncularda büyüktür ve çarşıdaki insanın oraya taşınması gerekiyor durum bu kadar basit.inşallah tramvay falan derken şehre de raylı sisteme de bir adım atılmış olur.
Adali - Borç batağında yüzen belediyenin şehrimizde tranvay var demek için yapacagi bir proje yazık gerçekten insanların günlük yaşamına hitap eden şeyler üretelim
Valance - Nostalji yapacak hali mi kaldı hemşehrilerimizin içi boş Bi proje. Önce çamurlu yollara asfalt dökün temel şeyleri hallettik de tramvayımız eksikti! Ada ray gibi faydalı Bi hizmeti halkına çok gören zihniyet tramway yapacak komedi!
Alidayı - Ayranımz yok içmeye.... Sakarya da bir tane ana yol yok. Varsa da eski sokakların ulaşıma acılmasıyla mecburi oluşmuş. Hiçbir cadde düz değil. Planlama sıfır. Bu işte de aynı. Şehri ferahlatacaklarına iyice boguyorlar. Sakaryalılar işe değil partiye bakarak oy vermelerinden dolayı daha cooook çile ceker. Cok merak ediyorum belediye başkanlarımız ak partiden değil de bagımsız olarak seçime girselerdi bu aldıkları oyun yuzde onunu alabilirler miydi
Adalı - Daha başka öncelikler var iken gereksiz,bulvarı daha da daraltacak bi proje.
En kısa zamanda vazgeçilmesi lazım
Doktor - Göstermelik hiç bir işe yaramayacak oyuncak gibi tramvay yapacak... Şeçimlerde hiç Bir şey yapmadık dememek için.. Raylı sistem yapsanıza kardeşim.. Adaray niye kaldırıldı..
Bülent Doyuran - Raylı taşımacılık getir , karam camiliye raylı taşımacılık yap... Adaray ı sapancaya kadar uzat , ne yapalım biz nostaljik tramvayı.... Sanki hergün Millet bahçesine gidecez...... O bahçeyi istemiyoruz bunuda bil... Millet AÇ AÇ..... Ot mu yiyecek bahçede.....
hasan erol - Hiçbir faydası olmayacak saçma sapan bir proje.Başkanın ne kadar boş işlerle uğraştığının vizyonunun göstergesi.
Eski Toprak - Sükse olsun yapılmak isteniyor. Aynı Kanal İstanbul gibi. Hiçbir şeye faydası yok. Zihniyet bu. Fazla da bir şey beklemeyin.Amaç hizmet değil de şatafat olursa olacağı bu. Yeni stadın oradaki köprülü kavşak ve bağlantı yolu ne oldu? Nehir kenarı düzenlemesi falan. Bu sadece bir örneği. Bu kadar borç nereye ne için yapıldı? Gören bir müslüman varsa bana da söylesin.
Adalı - 1- Bu tip projeler yapılırken emsallere bakılır. Yani başımızda Düzce örneği var. Milyarlarca lira masraf yapılarak uygulandı, sonraki başkandan sonra tramvay ve hatları kaldırıldı.
W
2- Bu şehir nüfusunun en yoğun olduğu bölüm çark caddesi iken, buradaki yapıları risk analiz raporu yaptırıp kentsel dönüşüme buradan başlamak, olası bir depremde can ve mal kaybını en aza indirecektir.
3- Bu proje yapılırken Adapazarı Belediyesi'nin ve Mutlu Başkanın görüşü, onayı alınmış mıdır?
4- Şehirde trafik sorunu bitti de iş nostaljiye mi geldi?
...
Taraklı Sevdalısı - Borç ola bilir burası Sakarya ve Sakarya’nın başına gelen öyle bir başkan varki gittiği her yerde başarıdan başarıya koştu yüce başkan hem borç öder Hemde hizmet eder yeterki sözde Sakaryalı olanlar engel olmasın Başkanım bizim duamız seninle
Gündüz geçe Ekrem yüce yola devam
Erenler’in Ereni Var - Değerli başkanım biz senden razıyız çalışmalarında başarılar diliyorum sen halkın içinde olduğun sürece bazı çevreler senden rahatsız olacaklar bence bu proje çok iyi Sakarya’ya yeni bir kimlik oluşturacak
Durmak yok çalışmaya devam
Grandbazaar - Bisiklete bineriz bizde, kafamızada çay koyar teyiptende son ses muzik
Sakaryalı - Değerli Sakaryalı kardeşlerim bu başkan en azında bir proje yapmış bırakın yapsın
bence Sakarya için bir çivi Çaka’ndan Allah razı olsun bu şehir köy gibi artık bize yakışan bir kimliğe kavuşsun
Sakarya öz yurdunda öksüz kalmasın
Nostalji - NOSTALJI: Eskiyi yeniden hatirlamak,yaşatmaktır. Sorun şu: Bu şehirde hiç tramvay olmadı ki.. Ilmayan birseyin nostaljisi mi olur?. Yarın biri çıksa ve sakarya'ya nostalji kovboy kasabası yapacağız dese, sormazlar mı burada kovboy kasabası mı vardı ki, nostaljisi olsun diye...
Korucuklu - Korucuk güzergahına tranvay istiyoruz...
Ayşenur - Hiç bir şeye faydası yok. Bu konu hakkında şehir referandumu yapılsın. Bu kadar para minibüs ve dolmuş terörüne zarar vermeyecekse yapılmasın. Projeyi resmen Ali bektaş yapmış yaa, bu ne rezillik.
KEMAL GÜZ - GELİN BİR NOSTALJİK HESAP YAPALIM: ŞU TRAMVAY İÇİN RAY DÖŞEME VE MAKİNESİ İÇİN ASGARİ BİR ONBEŞLİK LAZIM, RAYLARDAN ÖNCE BU GÜZARGAHTAKİ ALTYAPININ KAYDIRILMASI İÇİN BİR ONBEŞLİK DAHA LAZIM, BULVAR VE ÇARK ÇADDESİ KAPLAMASININDA BU İŞ SONRASI YENİLENMESİ İÇİN BİR ONBEŞLİK DAHA IVIR ZIVIR İÇİN DE BİR BEŞLİK OLDUMU SANA ASGARİ ELLİ MİLYON TL GELELİM BU HAYALDEN SONRA İKİ BİNLİRALIK BOYA PARASININI ALTI AYDA ÖDEYEMEYEN MALİ YAPIYA ARTIK SİZ DÜŞÜNÜN BU YATIRIM YAPILIR MI YAPILMAZ MI. OLAYIN GEREKLİ Mİ GEREKSİZ Mİ KISMINI İŞİN UZMANLARI ELBET DEĞERLENDİRMİŞTİR UMARIM. ABA SANMAM ŞU AN GÖRÜNEN BELEDİYEDE ÖYLE BİR HAVA VAR Kİ BİR KISIM ŞEHRİ TANIMAYAN BU ŞEHRE MİLYONLARCA TL BOŞUNA PARA HARCATANLAR BAŞKAN BEYİN GÖZÜNE GİRİP BİR DÖNEM DAHA KOLTUKLARINI KORUYA BİLMEK İÇİN BAŞKANA HAYAL SATTIRIYORLAR.
Adalı - Abi ne tramvay’ı Allah aşkına trafiğe kapalı olduğu halde Bulvarda çark caddesinde insanlar yürürken birbirlerini ezecekler nerdeyse ayrıca sayın başkanım arabamızla çark caddesinin başından hilmi kayın ın tarafından geçemiyoruz Trafik var Kent otopark Var . Atatürk lisesi tarafıda aynı ordan beter bu trafik sıkışıklığına birde tramvay sokulurmu allah için ben mantıklı bulamıyorum yapmayın !!!
Doğasever - Nostaljiyi bırakın başkan..bu şehrin trafik sorununu görmüyormusunuz..fantazilerle uğraşacak ne paramız ne de zamanımız var..yapabilecekseniz şu raylı sistemi yapın şehre de büyük bir köy olmaktan bir nebze de olsa kurtulalım..yoksa eski başkan gibi oda başkanı ile günün nerdeyse 24 saatini geçirip şehri minübüse dolmuşamı teslim edeceksiniz..
Uğur - Bravo kaleminize sağlık. Ancak yazı eksik olmuş, Belediye başkanlarının Oda başkanaları ile fotoğraflarını incelerseniz o raylı taşımacılığın bu iktidar zamanında olmayacağı sonucunu çıkarmanızda zor olmayacaktır. Tramvay işine gelince mutlaka sebebi vardır kendinizi çok yormayın.
Goralı - SAÇMALIKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL.
İstişare - Eğer başkan her fırsatta bahsettiği gibi istişareye önem veriyorsa bu işten vazgeçer. Referandum yapsalar hayır çıkar. Ayranımız yok içmeye tramvayla gidiyoruz millet bahçesine.
Realist - Başkanım açıklamalarınızı dinledim okudum, dediğiniz şu bu bir ulaşım aracı değil estetik bir dokunuş dediniz. Sorun da bu değil mi anlamakta zorlanıyorum. İnsanları derdi toplu ulaşım ama siz estetik diyorsunuz. Estetik ameliyat yapacak lüksümüz var mı bu ekonomide. Örnek vermek gerekirse kış günü üşüyoruz ihtiyacım olan bir kaban ama siz bize parmak arası terlik veriyorsunuz. Şehrin önceliklerine göre vergilerimizi harcamanız dileğiyle...
Adabazar - Adamlar ne yapsa yaranamıyo kardeşim bende anlamadım ki herşeye bişy buluyo bu millet herkez raylı raylı dedi dedi adam yapacak işte daha ne bahane buluyonuz
Eren - Yürüme mesafesine raylı istemediler heralde.Ne alaka.
Yüce Başkan - Başkanım medya istemiyor Cadde esnafı istemiyor Halk istemiyor peki kim istiyor bu projeyi?
Adapazari Genclik - ihaleyi alacak yandaş firmalar
Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.